Με έναν αναισθησιολόγο λειτουργεί εδώ και δύο μήνες το Νοσοκομείο της Σάμου καθώς η δεύτερη αναισθησιολόγος που υπηρετεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα απουσιάζει με άδεια κύησης.

Η διοίκηση άμεσα προκήρυξε μία θέση αλλά ο ένας ενδιαφερόμενος που υπήρξε δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Αποτέλεσμα, να γίνει προκήρυξη για επικουρικό γιατρό αναισθησιολόγο και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον αρχικά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με επιστολές της η διοίκηση του νοσοκομείου απευθυνόμενη στην αρμόδια ΔΥΠΕ ζητάει από το νοσοκομείο να γίνει έστω απόσπαση από άλλο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία ενώ αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία των Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Εξάλλου, ελλείψεις σοβαρές υπάρχουν και σε αναλώσιμα είδη και υλικά για ορθοπεδικές και άλλες επεμβάσεις, ενώ οι γιατροί δηλώνουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το νοσοκομείο δεν έχει λόγο να λειτουργεί.

Οι ελλείψεις οφείλονται, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βάσω- Σίδερη Πατλάκα, στην αδυναμία των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται το νοσοκομείο να προμηθευτούν από το εξωτερικό την πρώτη ύλη μιας και όλοι πλέον απαιτούν την καταβολή του αντιτίμου άμεσα. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο της Σάμου εξυπηρετεί εκτός από τα τρία νησιά του νομού, την Πάτμο και το Αγαθονήσι.