Στην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς το πρωί καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις περιοχές πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία και ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από το μηδέν σήμερα.

Το πρωί το θερμόμετρο «έδειξε» -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και -5 στην Κοζάνη.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ στα Γρεβενά μισή ώρα αργότερα.

Tσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, το θερμόμετρο έπεσε στους μηδέν βαθμούς, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Πολύγυρο (-5), Κιλκίς (-4), Σέρρες (-2) και Βέροια (-2).

«Βουτιά» στους -10 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ το… τσούζει και στη Θράκη, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -4 βαθμούς σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται να διατηρηθούν και αύριο, ωστόσο, από την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.