Με 140 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τους παρακρατηθέντες πόρους.

Με αφορμή την απόφασή του αυτή, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε, ότι «το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί τη δέσμευσή του», για να προσθέσει, ότι «παράλληλα, όμως, και οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν την ηθική και πολιτική δέσμευση να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις προχωρώντας περαιτέρω την προσπάθεια εξυγίανσης με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας».

Ο κ. Στυλιανίδης, πάντως, αναγνώρισε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είπε ότι είναι σημαντική και έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα.

«Οι ΟΤΑ είναι οι μόνοι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που μείωσαν πέρυσι κατά 124.000.000 ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συμβάλλοντας καταλυτικά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να πετύχει τους στόχους», τόνισε.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «με την τακτική καταβολή κάθε μήνα τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών καθώς και με την κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ, είμαι βέβαιος ότι το 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και κυρίως στη ενίσχυση των κοινωνικών της δομών, που είναι απαραίτητες για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο