Η «φούσκα» των ΜΚΟ… έσκασε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Στον «αέρα» χιλιάδες άνεργοι που προσλήφθηκαν για κοινωφελή εργασία


ΕΛΛΑΔΑ
12:50
28/12/2012
Η «φούσκα» των ΜΚΟ... έσκασε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ
3
loading

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες από τους συνολικά 56.700 ανέργους που προσλήφθηκαν μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για κοινωφελή εργασία σε δήμους, με 5μηνες συμβάσεις και μισθό 625 ευρώ το μήνα, αφού δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν!

Τα απαιτούμενα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (188 εκ. ευρώ, με κοινοτική συμμετοχή), αλλά δεν μπορούν να τα απορροφήσουν πολλοί από τους φορείς στους οποίους ανατέθηκε η υλοποίηση 1.300 έργων στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Έτσι χιλιάδες από όσους ανέργους προσλήφθηκαν, μέσω ΜΚΟ, για κοινωφελή εργασία σε δήμους, παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες!

Μέχρι σήμερα, οι πληρωμές που έχουν γίνει ανέρχονται σε περίπου 30 με 40 εκ. ευρώ. Υπάρχουν δηλαδή άλλα 150 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν μεν εξασφαλιστεί αλλά είναι άγνωστο πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους.

Και αυτό γιατί δεκάδες από τις ΜΚΟ που πήραν έγκριση και πιστοποιήθηκαν για να κάνουν τα 1.300 έργα αποδείχθηκαν «φούσκες» όταν έφθασε η ώρα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν τα χρήματα και να τα δώσουν στους εργαζόμενους!

Εργαζόμενοι που προσελήφθησαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος στους δήμους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης κατήγγειλαν, μάλιστα, ότι διάφορες ΜΚΟ δημιουργούνται πολλές φορές «με μοναδικό σκοπό να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα για να εισπράξουν το 5% από τα έργα του ΕΣΠΑ», που ισοδυναμεί με μια αμοιβή κοντά στα 10 εκ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και οι φορείς που συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Κωστας Μ.

    Μ. πιζνες Κ. αλα Ο. ργανωμενες

  2. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ.Κ.Ο. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ.

  3. avatar sailor

    Οι ΜΚΟ είναι ο νέος τρόπος διακριτικού φαγώματος χρημάτων, το έχουμε ξαναπεί...!!Όλα εκείνα τα λ..α που τρώγανε απο δημόσια έργα/ρουσφέτια/μίζες κλπ επέλεξαν αυτόν τον πιο διακριτικό τρόπο να τρώνε χωρίς να προκαλούν!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει