Τεταμένο είναι και σήμερα το κλίμα στην Καλαμάτα, όπου το συνέδριο της ΓΣΕΕ που προγραμματιζόταν να ξεκινήσει το πρωί, δεν έχει ακόμα ανοίξει τις εργασίες του, με τη διεξαγωγή του να βρίσκεται στον «αέρα».

Το απόγευμα επικράτησε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης, με το ΠΑΜΕ να καταγγέλλει «προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες. Το ρόλο τους τον έχουν υποκαταστήσει συναδέλφισσες καμαριέρες των ξενοδοχείων που όλες αυτές τις μέρες μοιράζουν τυχαία τις κάρτες αντιπροσώπων σε πισίνες, δωμάτια και εστιατόρια».

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε και την Πέμπτη, όταν μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εισβολή, ακυρώνοντας στην ουσία την εκδήλωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «προς τιμήν των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας».

Οι σεκιούριτι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα περισσότερα από 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο χώρο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.