Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο, συναντήθηκαν χθες μέλη της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και συζήτησαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, στις συναντήσεις αυτές τους δικηγόρους εκπροσώπησαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος, Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης και Πατρών Νίκος Παπάκος.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν κατά τις συναντήσεις ήταν το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ εξετάστηκαν όλες οι ενδεδειγμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος εξέθεσαν τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης και τόνισαν την αναγκαιότητα «λήψης τολμηρών αποφάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών, συμβατών με την ανεξαρτησία του θεσμού και τις ιδιαίτερες ανάγκες του σε επίπεδο καθημερινής πραγματικότητας».