Είναι ένας δημοσιογράφος που δεν χρειάζεται συστάσεις… Οι συνεντεύξεις του με προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν διαβαστεί όσο λίγες.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι φίλοι της τέχνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια πιο προσωπική του πλευρά, η οποία εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να έχει φανερή σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Οι εικαστικές του ανησυχίες άλλωστε ήταν διαρκώς παρούσες, αφού ο Θανάσης Λάλας σχεδίαζε από παλιά στα «δημοσιογραφικά του τετράδια». «Κρατούσα σημειώσεις και παράλληλα έκανα σχέδια. Κάποια στιγμή τα είδε ο Μόραλης, ο οποίος με συμβούλεψε να τα δείξω στη Γαλλία, όπου δέχτηκαν θετικές κριτικές. Από το 2000 ζωγραφίζω συστηματικά» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο ίδιος παρουσιάζει την 5η ατομική του έκθεση με τίτλο «Ο αινιγματικός κόσμος του Θανάση Λάλα: Ζωγραφική 2010-2012» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου από τον υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτά και μια σειρά από «μεταμορφωμένα» αντικείμενα που δέχτηκαν την καλλιτεχνική παρέμβαση του δημιουργού αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια.