Στη Νίκαια τον Ιούνιο το μετρό

Το καλοκαίρι θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί


ΕΛΛΑΔΑ
8:57
22/02/2019
Στη Νίκαια τον Ιούνιο το μετρό
3
loading

Μέχρι τη Νίκαια θα φθάνει τον Ιούνιο η γραμμή 3 του μετρό καθώς ολοκληρώνονται οι τρεις σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά.

Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Ο κ Μυλόπουλος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γαλάτσι μέχρι του Γουδή.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κατέληξαν σε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου.

Αποφασίστηκε να παραμείνει ο σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Μέσα στην άνοιξη υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες (μεταφορά δικτύων κλπ) για τις οποίες θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Ανάλογη χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Ο κ Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από του Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη. Ανέφερε επίσης ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Είχαν βρει την πατέντα

    Με αυτή την κυβέρνηση τελείωσαν και παραδόθηκαν όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες, προχωρά γρήγορα το Μετρό Θεσσαλονίκης, η επέκταση του τραμ και μετρό στην Αττική, συνδέονται με υποθαλάσσια καλώδια τα νησιά μας... κλπ, κλπ! Με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της μίζας και της συναλλαγής όλα αυτά τα έργα καθυστερούσαν πολύ. Οι μεγαλοεργολάβοι έκαναν συνεχώς αναθεωρήσεις του κόστους των έργων προς τα πάνω, δίνοντας μίζα στους υπουργούς για να τις εγκρίνουν! Επομένως δεν "συνέφερε" κανένα να τελειώσουν ποτέ τα έργα!

  2. avatar Παγκρατι

    Από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και ιστορική και πας μονο με τρολει η ένα λεωφορείο πολύ αραια. Εκει που είναι το συντριβάνι στο τέλος της υμηττου ένας σταθμός θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

  3. avatar ο_spithas

    Άντι να επεκταθεί η μελλοντική γραμμή 4 στην Πετρούπολη, δεν επεκτείνετε την υπάρχουσα γραμμή 3 στο Ίλιον; Να προλάβουμε να δούμε μετρό πριν κλείσουμε τα μάτια μας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει