Νέα παγκάκια τοποθετεί ο Δήμος Πειραιά, στον παραλιακό πεζόδρομο της Ακτής Μουτσοπούλου, ενώ προχωρά και στην αντικατάσταση αυτών που είχαν τοποθετηθεί το 2016 και έχουν υποστεί βανδαλισμούς και μεγάλες φθορές. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί 16 παγκάκια ενώ σε λίγες ημέρες θα αντικατασταθούν επιπλέον 15, τα οποία επίσης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, μίλησε για τις προσπάθειες προκειμένου να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά «μια από τις ωραίες περιοχές της πόλης», τον παραλιακό πεζόδρομο της Ζέας. «Στόχος μας μέσα από μια σειρά αναπλάσεων και έργων καθώς και παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέσω της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης, είναι να αναδείξουμε αυτή την περιοχή ως ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά και μετέδωσε το ΑΠΕ, πολλά από τα έργα που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή, όπως είναι τα παγκάκια, οι παιδικές χαρές, πλατείες και άλλα έργα αισθητικής αναβάθμισης στον Πειραιά, έχουν υποστεί κατά καιρούς μεγάλες φθορές. «Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό. Ας προστατεύσουμε όλοι την περιουσία μας», τόνισε ο δήμαρχος.

«Πρόκειται για μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τα έργα του Μετρό, αλλά και του Τραμ, τα οποία υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση. Αναπλάσαμε τις κεντρικές πλατείες Κανάρη και Αλεξάνδρας, τον εμπορικό πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, αλλά και τους πεζοδρόμους Παλαιολόγου και Νικήτα, προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος, Καποδιστρίου, Λεωχάρους, Ναυαρίνου και Αριστείδου), ανακατασκευάσαμε 5 παιδικές χαρές στην περιοχή, φτιάξαμε μια καινούρια παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και αναβαθμίσαμε μικρούς και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Παρεμβάσεις όμως έγιναν για αθλητικούς σκοπούς αλλά και για λόγους αισθητικής σε διάφορες περιοχές. Και όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Πειραιά, συμβαίνουν επειδή «εκτός από τους κατοίκους, τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον Πειραιά, από εδώ διέρχονται όλοι όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά, αλλά και τουρίστες και επισκέπτες. Είναι θα λέγαμε η “βιτρίνα” του Πειραιά και για αυτό είναι φυσικό η εικόνα της να μας απασχολεί όλους».