Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών. Με το πρώτο 24ωρο των ερευνών να έχει παρέλθει, με το πρώτο φως της ημέρας οι υπηρεσίες διάσωσης άρχισαν και πάλι με εντατικό ρυθμό τις έρευνες.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 40 πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο, ενώ από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνα στις όχθες του ποταμού, όπου βούτηξαν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα. Επιπλέον, η βάρκα και το drone της ΕΜΑΚ «σκανάρει» το ποτάμι, σε ένα τμήμα περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα.

Οι συνθήκες, πάντως, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη εξακολουθούν να είναι δύσκολες.

«Η λάσπη που έχει θολώσει τα νερά, η πυκνή βλάστηση στο σημείο αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, δεν βοηθάει καθόλου στις έρευνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δύτες. Ελπίζουμε όμως σήμερα να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λαγουδάκης. Σε λίγη ώρα, όπως διευκρίνισε, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, θα εκτιμηθεί αν χρειαστεί να πετάξει πάνω από την περιοχή και το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα εκσκαφής και γερανός του δήμου Φαιστού και ιδιωτών. Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που με σκάφη παρακολουθεί τη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει ο Γεροπόταμος, συμμετέχουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δυο αδελφές, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους.

Δραματική φιγούρα τις δύσκολες ώρες των ερευνών ο πατέρας του 29χρονου αγνοούμενου. Από το σημείο όπου παρακολουθούσε με αγωνία τις έρευνες εξέφρασε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ την ελπίδα του για ένα αίσιο τέλος αυτής της δραματικής περιπέτειας. «Εγώ επικοινώνησα μαζί τους στις 12 τα μεσάνυχτα για τελευταία φορά», είπε ο κ. Γιαννακάκης.

Ο ίδιος απάντησε ότι δε γνωρίζει αν οδηγούσε το αυτοκίνητο ο γιος του ή η νύφη του, αφού και οι δύο συνήθιζαν να το οδηγούν. Και πρόσθεσε ότι λογικά τους ήταν άγνωστη η περιοχή και έτσι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου σημείου-παγίδα, όπου δεν υπήρχε καμία σήμανση επικινδυνότητας. «Δεν ξέρω αν είχαν ξαναέρθει για εκδρομή, αλλά πιστεύω πως σε αυτά τα μέρη είχαν έρθει για πρώτη φορά», είπε, σύμφωνα με το ekriti.gr.