Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους τέσσερις αγνοούμενους που επέβαιναν σε ΙΧ, όταν τα ξημερώματα της Κυριακής παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου, στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους, οι οποίοι επέστρεφαν από γάμο.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται:

«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Μητέρα βρέφους η μία αγνοούμενη

Το ζευγάρι που χάθηκε στον ορμητικό χείμαρρο έχουν ένα βρέφος το οποίο είχαν αφήσει στο σπίτι τους στο Καλό Χωριό Λασιθίου για να πάνε στον γάμο. Η 30χρονη ήταν αυτή που είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία τα ξημερώματα, ενημερώνοντας πως το όχημα έχει παρασυρθεί. Η ίδια φαίνεται πως είπε κατά το τηλεφώνημα «πνιγόμαστε, τρέξετε», ενώ στη συνέχεια η σύνδεση διακόπηκε ξαφνικά.

Πατέρας αγνοούμενου: «Ακόμα ελπίζουμε»

Στο σημείο των ερευνών ήταν και ο πατέρας του 29χρονου από τον Άγιο Νικόλαο, που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

«Ακόμα ελπίζουμε», είπε ο κ. Μανώλης Γιαννακάκης στους δημοσιογράφους, ενώ ανέφερε ότι το ζευγάρι, ο γιος του και η 30χρονη σύζυγός του έφυγαν το μεσημέρι του Σαββάτου (16/02) από τον Άγιο Νικόλαο για να πάνε σε γάμο στη Μεσαρά Ηρακλείου, αφήνοντας στον ίδιο και την γυναίκα του το έξι μηνών μωρό τους.

Στη συνέχεια πέρασαν από τις Αρχάνες και αφού πήραν την 21χρονη αδελφή της 30χρονης, καθώς και την 58χρονη μητέρα της, συνέχισαν για την Μεσαρά.

Μάλιστα, μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την 30χρονη, καθώς το μωράκι ήταν άρρωστο και η επικοινωνία δεν συνεχίστηκε όταν το έξι μηνών μωρό ησύχασε και κοιμήθηκε.

Τα δύο αγωνιώδη τηλεφωνήματα: «Ελάτε γιατί πνιγόμαστε»

Υπενθυμίζεται πως η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 00:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά σε κέντρο της περιοχής, «σώστε μας, γιατί θα πνιγούμε», είπε στους αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.