Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη μια τα ξημερώματα, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, σε πέρασμα του Γεροποτάμου, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενοι είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

Οι δύο κλήσεις που έκαναν μέσα από το αυτοκίνητο οι αγνοούμενοι συγκλονίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας που επικαλείται το ΣΚΑΪ η πρώτη κλήση που έγινε στην άμεση δράση ήταν για λίγα δευτερόλεπτα και ακούστηκε μόνο το «πνιγόμαστε βοήθεια». Στη συνέχεια έγινε και μία δεύτερη όπου μία γυναικεία φωνή φέρεται να είπε «παρακαλώ βοηθήστε μας, μας παρέσυρε το ρέμα».

Τα τέσσερα άτομα βρίσκονταν σε γάμο και φαίνεται ότι υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του αμαξιού τους και λόγω της υπερχείλισης του ποταμού παρασύρθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν 40 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ για τις έρευνες έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο του στρατού, σκάφος και drone της ΕΜΑΚ. Μέχρι τις 8 το πρωί και σκάφος του Λιμενικού από τον Κόκκινο Πύργο βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό»

«Από τη 01:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης,

Ενώ επισημαίνει ότι: «Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Όπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Πηγή φωτογραφίας: Flashnews.gr