Με άστατο καιρό βαδίζει προς το τέλος της η εβδομάδα που διανύουμε, και για σήμερα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η κακοκαιρία κρατά στα σπίτια τους και τους μαθητές, σε περιοχές της χώρας όπου τα φαινόμενα είναι έντονα.

Στην Κρήτη, τα σχολεία θα είναι κλειστά σε τρεις και ανοικτά στους άλλους τρεις δήμους του νομού Χανίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, αφού συνυπολογίστηκε η αναμενόμενη εξέλιξη των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία που έπληξε από το πρωί της Τετάρτης το νομό Χανίων αποφασίστηκαν τα εξής:

Στον Δήμο Χανίων θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κλειστό θα μείνει μόνο το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών. Επίσης στους Δήμους Αποκορώνου και Σφακίων θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία. Αντιθέτως κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στους Δήμους Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου.

Στη Σύρο, κλειστό, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, είναι από χθες το απόγευμα το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο, που στεγάζει τα Γυμνάσια, το ΙΕΚ Σύρου και το ΕΕΕΕΚ Σύρου. Με απόφασή του, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, όπως αναφέρει το cyclades24.gr, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο Σχολικό Συγκρότημα Ξηροκάμπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου (απογευματινές ώρες) και Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

(φωτογραφία αρχείου)