Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κακοκαιρία «Χιόνη», με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια και στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Αλλά οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα εννέα με δέκα μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός στη δυτική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά- ημιορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή, η εβδομάδα θα κλείσει με γενικά αίθριο καιρό στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα Δωδεκάνησα, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της μέρας, κατά τόπους παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση αναμένεται τη Δευτέρα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις βαθμιαία στα δυτικά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.