Λίγο πριν την επέτειο των Ιμίων και το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας προκαλούν.

Hurriyet, CNN Turk, Milliyet και Sabah αναφέρουν ότι τρία τουρκικά θωρηκτά περιπολούν στην περιοχή ώστε έλληνες στρατιώτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή για να καταθέσουν στεφάνια (αναφέροντας την κίνηση αυτή ως «ελληνική πρόκληση).

Συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών βρίσκονται στα παράλια μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που περιπολούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχουν και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

Στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα κοντά στις τουρκικές ακτές στο ύψος του Φαρμακονησίου είπαν ότι υπάρχει απλά ένα περιπολικό, ενώ καμιά άλλη μονάδα του τουρκικού ναυτικού δεν βρίσκεται τριγύρω.

Χθες η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έστειλε συνολικά 5 σχηματισμούς μαχητικών και ένα ελικόπτερο. Τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.