«Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η παραπάνω στάση αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του με τους περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε αδιανόητο να πληρώνονται για πολλά χρόνια διόδια σε ένα δρόμο, που όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε εξελίσσεται και τόνισε πως «σε περίπτωση που η Ολυμπία οδός δεν ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο».

Αναφορικά με το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι υπάρχει εμπλοκή, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν αρνητικό για την έγκριση ενός συμπληρωματικού λογαριασμού και το ζήτημα καλείται πλέον να το εξετάσει η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για το τμήμα αυτό, σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική εξέλιξη, ο περιφερειάρχης ανέφερε έχει βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το εμπόδιο και πρόσθεσε ότι «η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων είναι το Α και το Ω του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιφέρειας».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι μετά τη δέσμευση της κοινοπραξίας Μορέας, ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 και ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας θα αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.