Διαδικτυακή συνεργασία ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες

Με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας στη χώρα


ΕΛΛΑΔΑ
3:30
15/11/2012
Διαδικτυακή συνεργασία ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες
loading

Γερμανοί επιχειρηματίες, που αδυνατούν να παραδώσουν έγκαιρα στους πελάτες τους διάφορα προϊόντα λόγω φόρτου εργασίας, θα αναζητούν μέσω διαδικτύου Έλληνες συναδέλφους τους και θα αναθέτουν σ' αυτούς τις παραγγελίες, με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Η εκτέλεση παραγγελιών, αλλά και παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό γερμανικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία τέθηκε από χθες σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα www.pro-Greece.com. Την πρωτοβουλία αυτή, με τίτλο: «Παραγωγή στην Ελλάδα - Παροχή Υπηρεσιών από την Ελλάδα», πήραν το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, τα επιμελητήρια Ελληνογερµανικό Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο, Βιοµηχανικό και Εµπορικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης, o Σύλλογος Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο Σύλλογος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύλλογος Ελλήνων Μεταναστών και Οµογενών από τη Γερµανία, η Ένωση Νέων Επιχειρηµατιών Θεσσαλονίκης καθώς και η εταιρία Mediascape LTD, η οποία ανέλαβε την κατασκευή της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η επίσημη έναρξη της ελληνογερμανικής διαδικτυακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις εταιρίας παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, παρουσία του κοινοβουλευτικού υφυπουργού του Οµοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και επίσης και εκπροσώπων των παραπάνω φορέων.

«Μέσω της πλατφόρμας μια γερμανική επιχείρηση θα αναθέτει εργασία σε μια ελληνική και απ' αυτή τη συνεργασία το κέρδος θα είναι αμοιβαίο. Δηλαδή, ο Γερμανός επιχειρηματίας θα ανταποκρίνεται έγκαιρα στις πιεστικές παραγγελίες, ενώ στην Ελλάδα θα διατηρούνται και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να προσλάβει μορφή χιονοστιβάδας και να επεκταθεί σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς», είπε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο κ. Φούχτελ.

Επίσης, άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση ανέφεραν ότι οι δυνατότητες παραγωγής και παροχής υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λόγω της επίκαιρης οικονοµικής κρίσης, δεν έχουν εξαντληθεί και υπογράμμισαν ότι πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν καλά καταρτισµένους (συχνά και γερµανοµαθείς) μηχανικούς και στελέχη, καθώς και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισµό, προκειµένου να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν παραγγελίες για γερµανικές επιχειρήσεις µε ταχεία παράδοση.

Οι εµπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας διακρίνουν ότι μέσω της ελληνογερμανικής διαδικτυακής συνεργασίας η έλλειψη στελεχών στη Γερµανία μπορεί, εν µέρει, να καλυφθεί µε την µετατόπιση της παραγωγής, ενώ αισιοδοξούν ότι αυτές οι συνεργασίες εκτέλεσης παραγγελιών, εφόσον υλοποιηθούν µε επιτυχία, θα µπορούσαν να αποτελέσουν ένα κατάλληλο πρώτο στάδιο για επενδύσεις γερµανικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζουν, οι γερµανικές επιχειρήσεις θα µπορούσαν µε τον τρόπο αυτό και χωρίς µεγάλο κίνδυνο, να έρθουν σε επαφή µε Έλληνες εταίρους και να δηµιουργήσουν µια βάση εµπιστοσύνης.

Όπως ανακοινώθηκε οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων θα διασφαλίσουν την ενηµέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για την ύπαρξη αυτής της πρωτοβουλίας προκειµένου αυτές να κοινοποιήσουν τις προσφορές τους στην πλατφόρµα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει