Υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν στην κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατέχουν διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ θα είναι αυτοί που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι εργαζόμενοι που «φωτογραφίζονται» για να τεθούν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους για 12 μήνες είναι όσοι όσοι είχαν προσληφθεί με το Πολιτικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Ο νόμος θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και συγκεκριμένα προβλέπει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση πρέπει να είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία, οι υπάλληλοι αυτοί να ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των κλάδων και ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, και να αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.