Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων στην Αρκαδία, ζητώντας από το νομάρχη, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, να το διαβιβάσει στην κυβέρνηση. Στο ψήφισμά τους οι αυτοκινητιστές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των μεταφορών και ζητούν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα καλούν σε διάλογο την κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα δεκαπέντε περίπου φορτηγά δημοσίας χρήσεως διεθνών μεταφορών, έχουν συγκεντρωθεί και σταθμεύσει στα διόδια Νεστάνης, του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Κορίνθου και περιμένουν ενίσχυση της συγκέντρωσης με συναδέλφους τους από την Λακωνία και την Μεσσηνία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο διεξάγεται κανονικά. Στις προθέσεις των αυτοκινητιστών δεν είναι να αποκλείσουν τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου, ούτε τα διυλιστήρια της Κορίνθου, αλλά συγκεντρώνονται και περιμένουν το πράσινο φως της ομοσπονδίας τους, προκειμένου να κινηθούν συντονισμένα προς την Αττική.

Μέχρι στιγμής στην Πελοπόννησο δεν παρατηρείται πρόβλημα έλλειψης καυσίμων και η κίνηση στα πρατήρια είναι συγκρατημένη.