Το χιόνι στη Φθιώτιδα, σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές άρχισε να πέφτει από αργά χθες βράδυ και δεν σταμάτησε μέχρι και αυτή την ώρα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι στους δρόμους για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες.

Στην εθνική οδό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, γιατί ίσως χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν, αφού οι συνθήκες αλλάζουν από ώρα σε ώρα και η χιονόπτωση είναι συνεχής.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Λαμίας, όπου το έστρωσε σε στέγες και αυτοκίνητα, ενώ στο κέντρο έριχνε χιονόνερο. Από τις 10:00 το πρωί και στο κέντρο σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση.

Τα χιόνια θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βαθμιαία θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στο πόδι για τον Σπερχειό

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν και βρίσκονται σε επιφυλακή και για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σπερχειού ποταμού. Η στάθμη του ποταμού τις προηγούμενες ώρες είχε πέσει και έτσι δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος Λαμίας – Φραντζή, που είχε διακοπεί στον Φραντζόμυλο.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο Νότιο Ιόνιο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά.

(φωτογραφία αρχείου)