Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Λάρισα πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, χωρίς να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο της Λαχαναγοράς και συνέχεια πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους πορεία σε κεντρικούς δρόμους . Στο κομβόι των φορτηγών δε συμμετείχαν βυτιοφόρα, αλλά μόνο φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών δημόσιας χρήσης. Αφού διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο, πέρασαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και μέσω της οδού Ανθέων και της περιοχής του Φοίνικα βγήκαν στην περιφερειακή οδό.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου παρέταξαν δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου τα οχήματά τους, χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί αυτοκινητιστές και στη Λάρισα. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών, μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινητιστικών Θεσσαλίας, συναντήθηκαν με το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, στον οποίο και εξέθεσαν τα προβλήματά τους.

Στη συνέχεια, κορνάροντας, έκαναν πορεία με τα φορτηγά τους στο κέντρο της πόλης και αποχώρησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη καυσίμων στην αγορά της Θεσσαλίας, όπου η τιμή πλαφόν διαμορφώθηκε στα 1,496 ευρώ.