«Ας έρθουν όποτε θέλουν, το υπουργείο είναι δικό τους», είπε απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών ο γγ του υπουργείου Υποδομών. «Με την επίταξη σε εξέλιξη και το νομοσχέδιο στη Βουλή τι να έρθουμε να κάνουμε», ήταν η απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων.

Ο διάλογος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα με τον Γιώργο Τσάμο έγινε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ. «Με απειλές δεν ερχόμαστε», ήταν η τελευταία απάντηση του προέδρου των βυτιοφορέων.

«Όλα μεταφέρονται από αύριο στη Βουλή», τόνισε ο κ. Τσιόκας, χαρακτηρίζοντας «πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης να ανοίξει το επάγγελμα. Προανήγγειλε δε πως αύριο που θα αρχίσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, οι εμπλεκόμενοι υπουργοί θα δεσμευτούν και με βάση τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, επετεύχθη μεταβατική περίοδος τριών χρόνων αλλά θα υπάρξουν δεσμεύσεις και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες όπως το συνταξιοδοτικό, η ένταξη του επαγγέλματος στον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τσιόκας εξέφρασε κατανόηση για το γεγονός πως ο κλάδος νιώθει ανασφάλεια και αυτή εκδηλώνεται με κινητοποιήσεις, όπως είπε. Η κυβέρνηση πάντως θα ζητήσει από τους φορείς να προσέλθουν στη Βουλή και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σε ο,τι αφορά την άρση της επίταξης ο κ. Τσιόκας απέφυγε να απαντήσει αλλά τόνισε πως δεν έχει λόγο ύπαρξης εφόσον δεν παρεμποδίζεται η κίνηση αγαθών.