Τι σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως και την αποζημίωση στην Ειδική Αγωγή

Τι λέει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού για την άρνηση των επαγγελματιών στον νέο τρόπο αποζημίωσης


ΕΛΛΑΔΑ
12:56
11/01/2019
Τι σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως και την αποζημίωση στην Ειδική Αγωγή
38
loading

Τις επόμενες κινήσεις του σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ καθώς Οπτικοί και Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής αρνούνται να συνάψουν σύμβαση και να δεχτούν τον νέο τρόπο αποζημίωσης των υπηρεσιών με τη χρήση κουπονιών-vouchers, ώστε να σταματήσει η προπληρωμή από τον ασφαλισμένο. Οι δύο κατηγορίες παρόχων φοβούνται ότι θα πληρώνονται με καθυστέρηση και θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebate) και επιστροφές χρημάτων (claw back).

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Γεωργακόπουλος χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις τους «ακατανόητες», όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως η στάση τους «εγείρει ερωτήματα». «Όποιος δεν φοβάται, δεν αντιδρά. Αντιδρούν όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» λέει χαρακτηριστικά.

Όπως περιγράφει, εντοπίστηκε μη εγγεγραμμένος γιατρός στον ιατρικό σύλλογο της πόλης του να κάνει ψυχοθεραπεία σε παιδιά, σε κέντρα ειδικής αγωγής, ενώ σε άλλη περίπτωση έγιναν καταγγελίες για κατευθυνόμενες παραπομπές σε θεραπεία από δημόσιες δομές σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας. Επιπλέον, οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε συνταγογραφήσεις γιατρών αποκαλύπτουν ότι «οι θεραπείες της ειδικής αγωγής συνταγογραφούνται κλισέ. Δεν μπορεί όλα τα παιδιά για διαφορετικές διαταραχές να έχουν ανάγκη τις ίδιες θεραπείες» αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος, τονίζοντας ότι με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), «σπάει» η υπερσυνταγογράφηση και θα γίνονται οι αναγκαίες θεραπείες, οι οποίες και ακριβότερες να είναι, ο ΕΟΠΥΥ θα τις αποζημιώνει, αλλά θα γνωρίζει που πάνε τα χρήματα».

Προς διερεύνηση είναι επίσης, κατά τον ίδιο, πληροφορίες που έρχονται από τις 60 περιφερειακές διευθύνσεις και αναφέρουν ότι υπάρχει ένα ποσοστό δαπάνης, για γυαλιά οράσεως «που δεν πηγαίνει σε πραγματικές ανάγκες διαταραχών όρασης». Η δαπάνη των γυαλιών κυμαίνεται γύρω στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, «αλλά δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμη αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου της διαδικασίας συνταγογράφησης των γυαλιών και χορήγησης.

Ο ασφαλισμένος παίρνει τα γυαλιά και υποβάλλει τη δαπάνη των 100 ευρώ στην περιφερειακή διεύθυνση και κανείς δεν έχει ελέγξει ακόμη αν πράγματι ο ασφαλισμένος πήρε γυαλιά για το πρόβλημα όρασης που έχει ή πήρε γυαλιά ηλίου. Αυτό είναι ένα μεγάλο αγκάθι», λέει ο κ. Γεωργακόπουλος και προτείνει ο έλεγχος να γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μονάδες.

Επιπλέον, πάνω στο παραστατικό εκτέλεσης να αναγράφεται ο τύπος του σκελετού και των κρυστάλλων και οι κωδικοί τους. «Όταν ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει με δημόσιο χρήμα τέτοιες δαπάνες δεν μπορεί να γίνονται ανεξέλεγκτα». Ο κ. Γεωργακόπουλος υπογραμμίζει ότι τη «δαπάνη υγείας την προκαλούν αυτοί που συνταγογραφούν, δηλαδή οι γιατροί. Αυτό που χρειάζεται ένας δημόσιος Οργανισμός όπως ο ΕΟΠΥΥ, είναι να καταφέρει σιγά- σιγά να χτίσει ένα μηχανισμό τέτοιο που να παρεμβαίνει μέσα στην διαδικασία συνταγογράφησης και να ορίζει το ιατρικά αναγκαίο, κάτι που ακόμα δεν έχουμε επιτύχει».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει πως στη διαδικασία των συμβάσεων υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα παρεπόμενα της σύμβασης, όπως είναι το clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής χρημάτων) και rebate ( έκπτωση στις αιτούμενες δαπάνες ανάλογα με τον όγκο) και είναι υπαρκτά οικονομικά προβλήματα αυτά. Σημειώνει ότι το 99% των παρόχων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές υγείας έχουν αποδεχθεί το rebate και το clawback, που θεσμοθετήθηκε σε καιρούς δύσκολους, και εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε «να επαναδιατυπωθεί να ξαναοργανωθεί αυτή η διαδικασία σε διαφορετική βάση με την έννοια να απαλύνουμε σε ένα βαθμό την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλεται».

Υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός επιδιώκει τον περιορισμό της καταχρηστικής ζήτησης των γυαλιών και τη χορήγησή τους σε όσους έχουν ανάγκη. «Το ότι καθιερώθηκε κάθε 4 χρόνια να αλλάζουν τα γυαλιά στους ενήλικες, εγώ δεν το έχω καταλάβει. Ο φακός αν δεν έχει αλλάξει η μυωπία ή πρεσβυωπία μένει ο ίδιος, ο σκελετός κοστίζει πολύ κάτω από 100 ευρώ που είναι η τιμή αποζημίωσης. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εγκλωβισμένος σε κάποιες παροχές που κατά την γνώμη μου δεν έχουν λόγο». Από τη στιγμή που ο οπτικός δεν δέχεται το voucher (εκδίδεται μαζί με τη συνταγή) ισχύει ο παλιός τρόπος αποζημίωσης, δηλαδή το καταθέτει ο ασφαλισμένος μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποζημιωθεί.

«Το επόμενο βήμα θα είναι ο Οργανισμός, στο πλαίσιο ορθής διαχείρισης και από τη στιγμή που υπάρχουν 8 συμβεβλημένοι οπτικοί στην Αττική και κάποιοι στην επαρχία που δέχονται τα vouchers, να ενημερώσει τους ασφαλισμένους ότι δεν θα δέχονται πλέον οι υπηρεσίες παραστατικά από άλλα καταστήματα οπτικών εκτός αυτών που δέχονται vouchers ή έχουν σύμβαση».

Στο θέμα της ειδικής αγωγής, ο κ. Γεωργακόπουλος θέτει το ζήτημα της άδειας λειτουργίας, γι΄αυτό, όπως λέει, ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν τη δαπάνη να καταθέτουν και την άδεια λειτουργίας του λογοθεραπευτικού- εργοθεραπευτικού κέντρου, αφού, όπως επισημαίνει «ο Οργανισμός αποζημιώνει και δικαιούται να ξέρει που πάει ο ασθενής για θεραπεία». Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγγέλλει πως υπάρχει ένα σοβαρό ανοιχτό θέμα. «Απόφοιτοι κολεγίων, είτε ελληνικών, είτε διασυνδεδεμένων με το εξωτερικό έχουν λάβει πιστοποιητικά, δουλεύουν χωρίς όμως να έχουν αδειοδοτηθεί επίσημα ακόμη, διότι δεν έχουν αναγνωριστεί οι τίτλοι σπουδών από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Η ταμπέλα μόνο δεν αρκεί». Τονίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί πλέον μητρώο για λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές και κυρίως ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές και με την έγκριση του υπουργείου Υγείας να ασκούν το επάγγελμα.

«Εμείς θέλουμε να ξέρουμε ότι το παιδί του καθενός που αποζημιώνουμε κάνει σε πιστοποιημένο και καταρτισμένο κέντρο θεραπεία. Ο ΕΟΠΥΥ δικαιούται είτε μόνος του, είτε μέσω υπουργείου Υγείας, να ζητάει την επιστημονική τεκμηρίωση του καθενός ότι έχει σπουδάσει αυτό που κάνει». Αναφορικά με το voucher ο κ. Γεωργακόπουλος υπογραμμίζει ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην έκδοσή του. «Είμαστε σε φάση που ολοκληρώνουμε τη δημιουργία και τη δοκιμαστή εφαρμογή της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης στην ειδική αγωγή. Προχωράμε σταδιακά μέχρι να ολοκληρωθούν τα νέα συστήματα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar ΑΡΤΕΜΙΣ

  ΚΥΡΙΑ ΘΕΤΙΔΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

 2. avatar ΑΡΙΑΔΝΗ

  Κ ΘΕΤΙΔΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

  1. avatar Θέτιδα

   Αγαπητή κυρία \"ΑΡΙΑΔΝΗ\", καίτοι, από τα λεγόμενά σας, έχω αρχίσει να πιστεύω, πως δεν πάσχει η κρίση σας, λόγω άγνοιας/αμάθειας (ως αρχικά πίστευα) αλλά μάλλον είστε ένα αγενές αμοιβόμενο τρολ, σε καταδρομική αποστολή, δεν θα σας απαντήσω με το ίδιο πνεύμα, καθόσον στερούμαι των ως άνω ιδιοτήτων. Με πολλή συμπάθεια και αγάπη, από καρδιάς, θα ευχηθώ, σε εσάς και πρωτίστως στα παιδιά σας (αν πράγματι έχετε) καλή τύχη και καθετί καλό ♥️♥️♥️!!!

 3. avatar ΑΡΙΑΔΝΗ

  Κυρια Θετιδα καλημερα διαβασα το σχολιο σου και απο οτι εχω καταλαβει η απαιτηση σου ειναι να εφαρμοζονται ολοι οι νομοι αμεσα.Σωστα αυτο ειναι το ιδεατο και συμφωνω μαζι σου οπως πιστευω και ολοι οι Ελληνες. Σκεψου ομως για την εφαρμογη των νομων ευθυνεται μονο το κρατος η και οι πολιτες; Γιατι απο οσο ξερω και εγω και εσυ πρωτα εμεις οι ιδιοι ψαχνουμε παραθυρακια του νομου για να πετυχουμε οτι μπορουμε κατα το δοκουν . Γιαυτο λοιπον ας αλλαξουμε για να μην βουλιαξουμε και εμεις και τα παιδια μας.ΚΑΛΗΜΕΡΑ Α Α Α

  αλλαξουμε τις κακες συνηθειες μας που ειχαμε εως τωρα και να χτυπαμε την παρανομια για νααλλαξη

  1. avatar Θέτιδα

   Αγαπητή κυρία ΑΡΙΑΔΝΗ, απ\' όσα ακούτε, βλέπετε και διαβάζετε, δίχως επί αυτών να έχετε εντρυφήσει και δίχως να διαθέτετε ακλόνητη άποψη, λόγω προσωπικής σας ενασχόλησης και εμπειρίας, δύνασθαι να πιστεύετε, κατά την προσωπική σας κρίση και γνώμη, ό,τι εσείς κρίνετε, ως ορθό και αληθές. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας αλλάξω γνώμη, ούτε και να σας αποδείξω ότι ο παραμυθένιος και ονειρικός κόσμος που όλοι προσμονούμε και θέλουμε σε αυτόν, κάποτε, να μετοικήσουμε, και που εσείς προσωπικά θεωρείτε, πως οι νυν κυβερνώντες, έχουν επιτέλους εφεύρει και κατασκευάσει, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.Επιτρέψτε μου, επειδή τυγχάνει να έχω σφαιρική άποψη επί αρκετών ζητημάτων και να γνωρίζω τα πράγματα, κατά κάτι, λίγο καλύτερα από ότι εσείς, να μην συμμερίζομαι τις διατυπωθείσες απόψεις σας. Θα σας πρότεινα δε, αφού αγωνίζεσθε και νοιάζεστε για το μέλλον των παιδιών σας (σας συγχαίρω και χαιρετίζω τη στάση σας αυτή, είστε αξιέπαινη) να μην θεωρείτε πως επειδή έτυχε να βρείτε κάτι που γυαλίζει, ότι θα τα προικοδοτήσετε, με λίρες και χρυσάφι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, και το λέω μετά λόγου γνώσεως, οι περισσότεροι πλανώνται πλάνην οἰκτράν.
   Καί κάτι τελευταίο, λάβετε υπόψη σας, πως τα παραθυράκια που αναφέρατε και το πανδαιμόνιο νομιμοποιητικών διατάξεων (θα συμπληρώσω εγω) θεσπίζονται από τους κυβερνώντες, για να ρυθμίσουν ευνοϊκά όχι δικά σας και δικά μου ζητήματα και να απαλλαγούμε των ευθυνών μας.
   Με εκτίμηση, \"Θέτιδα\"
   Φιλικά

 4. avatar ΑΡΙΑΔΝΗ

  Μεχρι προσφατα κ Θετιδα γνωριζεται πολυ καλα οτι υπηρχαν τοσα ασφαλιστηκα ταμεια οσοι ηταν και οι Ελληνες πολιτες .Με την Κυβερνηση αυτη ενοποιηθηκαν και εγινε ο ΕΦΚΑ καιτωρα προσπαθουν να τακτοποιησουν αυτα που δεν εγιναν στην Ελλαδα εδω και 50 χρονια Σωστα ζητας να υπαρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοικαι να αποδιδουν αμεσα .Ομως καποτε πρεπει να γινει μια αρχη . Ε λοιπον απο οτι καταλαβα αυτο θελει και προσπαθει να κανει ο κ. Γεωργακοπουλος και εμεις ας στηριξουμε τις προσπαθιες του μας συμφερει. Δεν μπορει να ειναι αρεστος σε ολους διοτι θιγονται τα συμφεροντα καποιων.

  1. avatar Θέτιδα

   Λάβε υπόψη σου κα ΑΡΙΑΔΝΗ,πως ο Ενιαίος Φόρεας Κοινωνικής Ασφάλισης,σύμφωνα με το αρ.29 του ν.4446/16,ήδη απο 31.03.17,θα έπρεπε να διαθέτει Ενιαίο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών,στον οποίο μεταξύ άλλων,θα καθορίζονταν με ενιαίο τρόπο οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση για παροχές ασθενείας σε είδος και σε χρήμα, το είδος,η έκταση,το ύψος,οι δικαιούχοι, η διαδικασία χορήγησης των παροχών σε χρήμα και κάθε άλλο ζήτημα εντός του υλικού πεδίου του αυτού.Παραταύτα, ως ανω κανονισμός που θα θέσπιζε για όλους τους ασφαλισμένους,ενιαίους κανόνες, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.Επομένως η απορρόφηση όλων των Φ.Κ.Α που θεωρείς ως καινοτόμο ανδραγάθημα(καίτοι συζητείται πως θα συμβεί,εξ\' όσων γνωρίζω ήδη από το \'14) υπό το σχήμα του ΕΦΚΑ, που συντελέστηκε με τις διατάξεις του ν.4387/16 είναι αντίστοιχης αποτελέσματικότητας, με αυτη των ενοποιήσεων που συντελέστηκαν με τους ν.3655/08, 4052/12 κοκ.Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, υφίσταται,μόνο επί χάρτου, μιας και μέχρι σήμερα ο κάθε απορροφομένος Φ.Κ.Α,ελλείψει αυτού, διατηρεί τις καταστατικές του διατάξεις. Με λίγα λόγια,θέλω να καταλήξω,πως όπως και στο παρελθόν,η ένωση που θεωρείς ως κατόρθωμά, είναι απλώς διοικητική και όχι ουσιαστική.Για να μην επεκταθουμε και σε άλλα ζητήματα όπως π.χ στα προβλήματα που δημιουργούνται στο μητρώο ασφ/σμένων και στην έκδοση των συνταξ/τικών αποφάσεων από την αδυναμία ενοποίησης και εναρμόνισης των πληροφ/κών συστημάτων των Ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΦΚΑ και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

 5. avatar αλ3ξανδρος

  επισης ειναι ασχετος εαν δεν γνωριζει οτι η πρεσβυωπια αλλαζει πιο γρηγορα απο τα 4 χρονια που δινει λεφτα ο εοπυυ . το κοστος του σκελετου που λεει οτι ειναι πιο κατω απο τα 100ε πως το εχει βγαλει αυτο? αν παει στην λαικη και δει τις τιμες στα γυαλια ή εαν παει στην οδο αθηνας στα κινεζικα μαγαζια?

  Επισης δεν υπαρχει κανενας οπτικος στην αττικη που να εχει υπογραψει την συμβαση. ισα ισα που εχουν δηλωθει 2 ονοματα και οταν αυτοι οι 2 οπτικοι εκαναν πισω και ειπαν οτι θελουν αυτη την συμφωνια ο εοπυυ αρνειτε να τους διαγραψει απο την λιστα μπας και καταφερει να εκβιασει τους υπολοιπους οπτικους.

  πολυ ψεμα ρε παιδακι μου απο τον εοπυυ ... και φυσικα ουτε κουβεντα για τα λεφτα που χρωσταει απο το 2011 στους οπτικους. ουτε κουβεντα για τα λεφτα που εδωσε πριν 1 χρονο για το 2010 αλλα με τσεκουρομα περι του 30% και φυσικα ουτε κουβεντα για συμψηφισμο με το δημοσιο ...

 6. avatar αλ3ξανδρος

  ο αντιπροεδρος του εοπυυ ή ειναι ασχετος ή {...}. εδω και 2-3 χρονια οταν πηγαινεις να καταθεσεις τα χαρτια της δαπανης για τα γυαλια ορασεως σου ζητανε να φερεις μαζι σου υποχρεωτικα και τα γυαλια ορασεως... Επισης με τον τροπο που θελουν να επιβαλουν τοτε σιγουρα δεν θα σταματησει η αγορα γυαλιων ηλιου με χαρτια αγορας γυαλιων ορασεως μιας και ποτε δεν θα παει ο ασφαλισμενος στον εοπυυ για να καταθεσει τα χαρτια του.

 7. avatar θεοδωρα

  Καλα θα κανει ο κ αντιπροεδρος να ορισει επιθεωρητες δημοσιας υγειας για να διαπιστωσει οτι γνωματευσεις που εκδιδονται για θεραπειες των παιδιων απο τις δημοσιες δομες χορηγουνται απο ασχετους ενω συμφωνα με το νομο που ψηφιστηκε το 2018 αναφερει ποιοι ειναι αρμοδιοι ( παιδοψυχιατροι, αναπτυξιολογοι , νευρολογοι, κ.λ.π) και οχι οπως ειδικοι παιδαγωγοι ,λογοθεραπευτες, που διοριστηκαν εκει για να εκτελουν θεραπειες και να εκδιδουν γνωματευσειςοπως εγινε με το δικο μου το παιδι και αφου διαμαρτυριθηκα η συμπεριφορα της προισταμενης ηταν αχαρακτηριστει ωσ προς εμενα παρουσια του παιδιου μου.

 8. avatar απογοήτευση

  Στο παρελθόν ο χώρος που σας τοποθέτησε στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ τους 8 αυτούς οπτικούς στους οποίους αναφέρεστε ως συμβεβλημένους θα τους έδειχνε με το δάχτυλο ως διασπαστές της ενότητας του κλάδου τους. Περασμένα ξεχασμένα θα μου πεις.....

 9. avatar Κωνσταντοπουλου. Ασημινα

  Ένα πράγμα έχω να πω σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ ότι έχω πρόβλημα με την όραση μου χρειάζομαι αλλαγή γυαλιών αλλά θα πρέπει να περιμένω να περάσει η τετραετία και φορώντας γυαλιά πλέον από το περίπτερο τα μάτια μου πάνε από το κακό στο χειρότερο! Ευχαριστώ!

 10. avatar απογοήτευση

  «Το επόμενο βήμα θα είναι ο Οργανισμός, στο πλαίσιο ορθής διαχείρισης και από τη στιγμή που υπάρχουν 8 συμβεβλημένοι οπτικοί στην Αττική και κάποιοι στην επαρχία που δέχονται τα vouchers, να ενημερώσει τους ασφαλισμένους ότι δεν θα δέχονται πλέον οι υπηρεσίες παραστατικά από άλλα καταστήματα οπτικών εκτός αυτών που δέχονται vouchers ή έχουν σύμβαση».
  Δηλαδή ο οργανισμός θα μετατραπεί σε σπόνσορα συγκεκριμένων καταστημάτων???????? Θεμιτό και αυτό????

 11. avatar Τυφλας

  Μας δουλεύεις αχρηστε αντιπροεδρε?? Πες οτι δεν θελεις να πληρώνεις, παρα μονο να δινουμε εισφορές. 45 χρονια φοράω γιαλια. Κοστος σκελετου τουλαχιστον 60-100 ευρω. Φακοι απο 100 εως 250 ευρώ. Δουλευω 10 ωρες στον Η/Υ, χρειαζομαι επιστρωση και να μην σπαει. Εκτος αν θελεις οι φακοι να ειναι 5 δαχτυλα παχος, οπως οι παππουδες πριν 70 χρονια (βλεπε σημα Μικελ). Η υπεριωδης ακτινοβολια απαιτει πλεον γιαλια ηλιου. Εχεις ακουστα για την ωχρα κηλιδα???!! Αντι να τα παρεχεις και ηλιου, δινεις για ολα 100 ευρω και πουλας εξυπνάδα. 40 χρονια πληρωνω απο την τσεπη μου, 30 χρονια ασφαλιστικες εισφορες κι εχω παρει πισω για γιαλια 100 ή 200 ευρώ. Για 40 χρόνια !!! [...] κι εσυ και οι τρολακηδες που σε αβανταρουν, που μας φτυνετε καταμουτρσ με τις δηλωσεις σας. Ολα στο κεφαλι να σας βρουνε. Στο γιατρο να τα δωσετε οσα στερειτε απο τους ταλαιπωρους που εχουν αναγκη. Αν δεν μπορειτε να ελεγξετε την απατη, να πατε στον καναπε σας αχρηστοι και να μην μας στερειτε τα αναγκαια. Να δουμε ανθρωπινα ζηταμε.

 12. avatar PanosGianaros

  Ολοι μας έχουμε δίκιο ,,,,όλοι μας , και εμείς και το κράτος.
  1. Πάει μία κυρία και της γράφουνε γυαλιά .
  Πάει στον οπτικό , παίρνει φακούς επαφής ,πληρώνει 10 ευρώ και παίρνει απόδειξη 120 ευρώ πληρώνοντας τον Φ.Π.Α , και πάει και παίρνει 100 ευρώ απο το Ταμείο....!
  2. Παίρνεις γυαλιά 350 ευρώ , , 180 ευρώ και σου λέει ο οπτικός πάρε μία απόδειξη 100 ευρώ , , , ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ...... και βοηθάς στη φοροκλοπή . . !
  Κ.Λ.Π
  Και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται ο καθένας απο εμάς .
  Πληρώναμε 35 χρόνια , και ούτε στα Οπτικά είχαμε κάλυψη , ούτε στα Οδοντιατρικά ......!
  Αυτά όλα γιατί οι πουλημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο των συνταξιούχων όσο και των εργαζομένων τόσα χρόνια .......... αδιαφορούσαν.
  Ακόμη και στην σημερινή Ζιμπάμπουε [ πρώην Ροδεσία ] έχουν πλήρη ιατρική κάλυψη όλων των ειδικοτήτων ...... ΟΛΩΝ . Ακόμη προ 50ετίας έχουν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ . . . !
  Κύριε Γεωργακόπουλε , , ανακοινώστε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα φτιάξει δικά του Οφθαλμολογικά κέντρα αποκλειστικά δικά του , θα μετράνε τα μάτια και θα κατασκευάζουν και τα γυαλιά , , , να δείτε πως θα τρέχουν οι οπτικοί να τα γκρεμίσουν . . . !

  1. avatar ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ

   Δηλαδή κύριε Πάνο λέτε να φτιάξει ο ΕΟΠΥΥ δικά του καταστήματα για να ψωνίζουν οι ασφαλισμένοι; Ξέρετε τι εξοπλισμό και εμπόρευμα χρειάζεται ένα κατάστημα οπτικών; Τι εκθεσιακούς χώρους θα έχει και τι θα κάνει το εμπόρευμα που απαξιώνεται λόγω παρέλευσης μόδας; Δε νομίζω ότι θα συνέφερε τον ΕΟΠΥΥ το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης.

 13. avatar ΑΡΙΑΔΝΗ

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΙΕΚ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 10ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΣΚΟΠΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ.

  1. avatar Θέτιδα

   Με όλο το σεβασμό κυρία \"ΑΡΙΑΔΝΗ\" ας φροντίσει ο κος Πρόεδρος να διαθέτει πάσης φύσεως επικαιρ/μένες βάσεις δεδομένων, διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς, ίδιους αποτελεσματικούς, και όχι της πλάκας,ελεγκτικούς μηχανισμούς και να αποδίδονται,εμπρόθεσμα και εις το ακέραιο, οι εισφορές υπέρ του κλ.υγείας, που συνεισπράττονται από τους ΦΚΑ και χρησιμοποιούνται για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων, το ακριβές ύψος των οποίων, με το μπαχαλοασφαλιστικό που κάθε τρείς και λίγο αλλάζει και την απουσία σχετικής ανά περίπτωση παραμετροποιήσης στις οικείες πλατφόρμες των Φ.Κ.Α. (όσων διαθέτουν φυσικά και δε δουλεύουν τεφτέρι ή μικτό σύστημα) αφού \"τρέχει\" \"κλειστούς\" προϋπολογισμούς οι οποίοι επηρεάζουν τις παροχές μας, να κόψει τα φέσια, τα rebate και clawback και να παριστάνει την οσία Περιστέρα δείχνοντας ως θύτες τα θύματα γιατί σε ότι αφορά τους κλ.υγείας ισχύει ο κανόνας της αλληλεγγύης και όχι της ανταποδοτικότητας, όπως στους κλ.συνταξης, εξού και διαχρονικά παρίστανται ελλειμματικοί.Ας μη ξεχνάμε πως ήδη αποζημιώνει (του Αγίου Πότε) τις νοσηλείες με βάση το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο, βάζοντας μεσα τα Δημ. Νοσ/μεία αφού το πραγματικό κόστος νοσηλείας του ασθενούς διαφοροποιείται σημαντικά, έχει πλαφονάρει ασφυκτικά τα πάντα, με αποτέλεσμα όταν ασθενήσεις και επειδή, δεν έχεις την πολυτέλεια να ερευνήσεις ποιός ιατρός ή διαγνωστικό κέντρο δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν του, να πληρώνεις από την τσέπη σου, τα πάντα,ενώ πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές.

   1. avatar Θέτιδα

    ...(το ακριβές ύψος των οποίων) ...δυστυχώς αγνοεί..

 14. avatar ΑΡΙΑΔΝΗ

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΥΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΒΟΥΜΕ Κ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

 15. avatar Μποσταντζιδης Δημητρης

  Ευχαριστω πολλη για την δημοσιευση !!!Καλη Χρονια

 16. avatar Μποσταντζιδης Δημητρης

  Ευρεσιτεχνια παγκοσμια με ημερομηνια καταθεσης 28/07/2015 , κ αριθ. 1008859, με τιτλο : \"Τροποι στηριξης κρυσταλλων Μυωπιας,Ηλιου \" Ελληνικη, για να πεσει καθετα το κοστος κατασκευης ,στην επιβαρυνση του Ταμειου !

 17. avatar Μποσταντζιδης Δημητρης

  Ειναι τεραστιο το ποσο των 50 εκατομμυριων, οταν υπαρχει ελληνικη ευρεσιτεχνια με αριθ. 1008859 στον Ο.Β.Ι. με διπλωμα κ τιτλο \"Τροποι στηριξης κρυσταλλων μυωπιας ηλιου\" κ δεν την εκμεταλευωνται για να κατεβη το κοστος επιβαρυνσης στο δημοσιο ταμειο !

 18. avatar ΕΥΤΥΧΙΑ

  ΖΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΠΕΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.

 19. avatar ΕΥΤΥΧΙΑ

  30ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΑΝΧΑΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ . ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.

 20. avatar Αδαμαντία

  Σαφώς κ να κάνετε ελέγχους για να διαπιστώσετε ότι τα 100e που μας δίνετε κάθε 4 χρόνια είναι ψίχουλα!! εάν δείτε πόσο
  πραγματικά είναι το κόστος για ένα ζευγάρι γυαλια (σκελετός κ φακοί) θα διαπιστώσετε ότι δεν φτάνουν ούτε για έναν σκελετό της προκοπής!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει