Ο ύποπτος φάκελος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το σημείωμα για το Ισλάμ

«Ήταν σκισμένος στο πλάι, σχεδόν ανοιχτός»


ΕΛΛΑΔΑ
14:29
10/01/2019
Ο ύποπτος φάκελος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το σημείωμα για το Ισλάμ
5
loading

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, καθώς μετά το πανεπιστήμιο Αιγαίου, και το Πολυτεχνείο Κρήτης έλαβε αντίστοιχο φάκελο.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα, στο γραφείο του Πρύτανη έφτασε ένας φάκελος με αποστολέα από την Ινδία, ο οποίος μέσα περιείχε ένα φυλλάδιο, γραμμένο στην αραβική γλώσσα καθώς και ένα προπαγανδιστικό σημείωμα υπέρ του Ισλάμ.

Τον φάκελο, που σημειωτέον δεν ήταν καλά σφραγισμένος, παρέλαβε και άνοιξε ο ίδιος ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης.

Το ίδρυμα δεν περίμενε αλληλογραφία από Ινδία και το γεγονός ότι ο φάκελος είχε αποστολέα από την Ινδία, παραξένεψε τους δύο καθηγητές, ωστόσο όχι στο βαθμό που να τους κινήσει υποψίες ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Εξάλλου, φαινόταν ότι περιείχε κάποιο φυλλάδιο, το οποίο όταν το διάβασαν, το πέταξαν στο καλάθι.
Το άνοιγμα του φακέλου και το σημείωμα για το Ισλάμ.

Όπως σημείωσε στο Flashnews.gr ο Αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης, ο οποίος ήταν παρών όταν παρελήφθη ο φάκελος:

«Χθες ήμουν στον γραφείο του Πρύτανη. Μεταξύ της αλληλογραφίας που έλαβε ο Πρύτανης, υπήρχε και ένας φάκελος που προσέξαμε ότι είχε έρθει από την Ινδία και περιείχε κάποιο φυλλάδιο, το οποίο δεν ήταν κατανοητό στο μεγαλύτερο μέρος του, γιατί ήταν γραμμένο μάλλον στην αραβική. Υπήρχε μια φράση που φαινόταν ότι ήταν προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ. Ο φάκελος ήταν σκισμένος στο πλάι, σχεδόν ανοιχτός. Αν υπήρχε κάποια ουσία ή κάποια σκόνη αυτή θα είχε φύγει. Περιεργαστήκαμε το φάκελο και στο τέλος τον πετάξαμε, τόσο τον φάκελο όσο και το περιεχόμενο, διότι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιοι φάκελοι εστάλησαν στα Πανεπιστήμιο Αιγαίου - με τη διαφορά ότι περιείχαν αγνώστου προελεύσεως σκόνη με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που τον έπιασαν στα χέρια τους να παρουσιάσουν συμπτώματα ερεθισμού - καθώς και στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου με παραλήπτη τον αντιπρύτανη, ενώ φάκελος με παραλήπτη το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ και κρατήθηκε.

Στον φάκελο που έφτασε στο Πολυτεχνείο δεν ανευρέθη σκόνη, ωστόσο ενδέχεται, λόγω του γεγονότος ότι ο φάκελος ήταν σχεδόν ανοιχτός, αυτή να είχε πέσει πριν φτάσει στο παραλήπτη.

Σήμερα το πρωί, όπου είχε γίνει γνωστή η αποστολή του ύποπτου φακέλου στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, θορυβημένος, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, ότι και αυτός παρέλαβε αντίστοιχο φάκελο. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέβη στο Πολυτεχνείο και παρέλαβε τον φάκελο, τον οποίο αναζήτησαν και ανέσυραν από το καλάθι απορριμμάτων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μπούρκα Σαρία Τσιπάρισμα

  Ερχόμαστεεε γιουυυυχουυυ

 2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Δεύτερη προβοκάτσια. Μετά τη Βόμβα στην εκκλησία τα ύποπτα δέματα στα πανεπιστήμια. Οι ακροδεξιες οργανώσεις και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πάρει φωτιά

  1. avatar Ν. Πισίδης

   Έχεις δίκιο σύντροφε, είμαι σίγουρος ότι πρόκειται ξεκάθαρα περί προβοκάτσιας σχεδιασμένης από Ακροδεξιούς Φασίστες Χρυσαυγίτες™ που Πήγαν Στις Συγκεντρώσεις Για την Μακεδονία, με σκοπό να πλήξουν το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει στην χώρα χάρη στην συνετή διακυβέρνηση του Μεγάλου Φωτισμένου Ηγέτη Αλέξη Τσίπρα. Εγώ ως Αναρχικός Αριστερός, Μέλος της LGBTBRAAAP Κοινότητας και νυν πιστός μουσουλμάνος έχω να δηλώσω πως το ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης και πως η αποστολή των δεμάτων που γράφουν για την παγκόσμια επικράτηση του ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ. #resist #anarchistqueer #lgbtbraaap #islamispiss #tsipras4ever #ilovebbc #proudcuck #soy4ever

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Είναι γνωστοί οι ακροδεξιοί και οι μυστικές υπηρεσίες για το ήθος τους και για αυτό δε το πιστεύω... Σάμπως έχει καταδικαστεί ποτέ ο μιχαλολιακος για τύφλα χτυπήματα σε κινηματογράφους; μήπως έχουν βγει έγγραφα που να δείχνουν ότι είχε μισθό από την κυπ; και να πάμε στο εξωτερικό; εκεί ακόμα πιο ηθικοί.ούτε μια βόμβα σε καμία πλατεία Φοντάνα

 3. avatar Αναρχικός

  Ισλάμ η θρησκεία της ειρήνης.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει