Επισκέψεις σε σχολεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή στις 17 Νοέμβρη, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Γρέγος.

Παράλληλα, χωρίς προηγούμενο είναι το αίτημα της Χρυσής Αυγής προς το υπουργείο Παιδείας που διαβίβασε μέσω της Βουλής ο βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Γρέγος, ζητώντας «να παταχθούν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών» ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

Ο Α. Γρέγος είπε στη Βουλή: «Εμείς θα κάνουμε επισκέψεις στα σχολεία και μπορούμε να καλύψουμε και τα έξοδα αγοράς σημαιών, γιατί κάτι τέτοιο έχει προταθεί σαν δικαιολογία. Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες- πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη και όπως ζήσαμε και το Δεκέμβριο του 2008 θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς, πέραν της εκπαίδευσης, θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο των ελληνικών ιδανικών: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.»

«Για οποιαδήποτε επίσκεψη οποιουδήποτε σε σχολεία, αυτό γίνεται κατόπιν αδείας, είναι ο νόμος έτσι», απάντησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. « Ο τρόπος με τον οποίον εκφραστήκατε προηγουμένως για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου είναι τουλάχιστον προσβλητικός για τη συλλογική ιστορική μνήμη, η οποία όχι μόνο διδάσκεται, αλλά αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης προστασίας στα σχολεία», πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου.