«Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα μα κανένα έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατούμενους», αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής», λέγοντας ότι «συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με… έγκαυμα, παρότι πουθενά δε γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει».

Οι ίδιοι κύκλοι, όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ , το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση στο περιεχόμενο της εκπομπής ή η παραμικρή απαίτηση για απόδοση ευθυνών ή λήψη μέτρων. Το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ.

Επισημαίνεται δε ότι το Υπουργείο, «με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».