Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε το βραβευμένο A380 της Emirates χάρη σε ένα και μοναδικό δρομολόγιο που εκτέλεσε η αεροπορική εταιρεία με το δημοφιλές αεροσκάφος προς Αθήνα.

Η εορταστική πτήση του A380 εκτελέσθηκε με Έλληνα κυβερνήτη στα χειριστήρια, τον κ. Κωνσταντίνο Πανέρη. Το αεροσκάφος έτυχε της παραδοσιακής υποδοχής στο αεροδρόμιο περνώντας κάτω από μια εντυπωσιακή υδάτινη αψίδα.

Τους επιβάτες του αεροσκάφους καλωσόρισαν επίσημοι, μεταξύ των οποίων οι: Αξιότιμη Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δρ. Γιάννης Παράσχης και ο κ. Mohammed Sarhan, Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα.
Στην πτήση από Ντουμπάι επέβαιναν οι κκ.: Richard Jewsbury, Senior Vice President Commercial Europe and Russian Federation, Πέτρος Καλλίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Φάνη Λένου, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.


Γιάννης Παράσχης Γενικός Διευθυντής ΔΑΑ, Richard Jewsbury, Emirates Senior Vice President Commercial Operations Europe and Russian Federation, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Νίκος Σταθόπουλος, Γ.Γ. Μεταφορών, Mohammad Sarhan, Emirates Area Manager Greece

Ο κ. Richard Jewsbury δήλωσε: «Η σημερινή προσγείωση του βραβευμένου A380 της Emirates στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο που αντικατοπτρίζει τα 16 ολόκληρα χρόνια ανελλιπούς εξυπηρέτησης του δρομολογίου Αθήνα-Ντουμπάι. Το σημερινό δρομολόγιο του Α380 προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έρχεται να δώσει νέα πνοή στις τουριστικές και εμπορικές σχέσεις τις οποίες η Emirates και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια με την Ελλάδα και τις τοπικές αρχές».

«Η Emirates είχε δυναμική παρουσία στην Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια. Παραμένει δε ακέραιη και ισχυρή η δέσμευσή μας να συμβάλουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη στο πλαίσιο της αγοράς. Εκτός από το Γραφείο SkyCargo και το Γραφείο Έκδοσης Εισιτηρίων της Emirates στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνεχίζουμε τις προσλήψεις Ελλήνων που στελεχώνουν το προσωπικό θαλάμου επιβατών της εταιρείας μας με έδρα το Ντουμπάι, ενώ παραμένουμε χορηγοί της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Ολυμπιακού, μια χορηγία που αγγίζει άμεσα το Ελληνικό κοινό χάρη στην έμφυτη αγάπη του για το ποδόσφαιρο».


Richard Jewsbury, Γιάννης Παράσχης, Mohammad Sarhan

Η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Η Ελλάδα περνάει τη χειρότερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας της. Το γεγονός ότι η Emirates Airlines επιδεικνύει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς την εμπιστοσύνη και τη δέσμευσή της απέναντι στην ελληνική αεροπορική αγορά, έχει ιδιαίτερη σημασία. Με τον τουρισμό και τις αερομεταφορές να αποτελούν συνώνυμες έννοιες στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, η δέσμευση αυτή θεωρείται προϋπόθεση για την ενδυνάμωση του τομέα του ελληνικού τουρισμού. Ενός τομέα με ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία, αφού αντιστοιχεί στο 15% περίπου του ΑΕΠ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων. Η συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με σημαντικούς συνεργάτες όπως είναι η Emirates Airlines, αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη».

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Με 16ετή παρουσία στην αγορά της Αθήνας, η Emirates αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την έναρξη λειτουργίας του το 2001. Τιμούμε την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση της Emirates στην αγορά της Αθήνας και την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία μας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Μία από τις πιο διακεκριμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η Emirates έχει συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική σύνδεση της Ελλάδας με πολύ σπουδαίες αναδυόμενες αγορές, διευκολύνοντας την εμπορική ανάπτυξη, την ενδυνάμωση κοινωνικοοικονομικών και τουριστικών δεσμών, καθώς και την επενδυτική δραστηριότητα. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποδεχόμαστε σήμερα την ειδική προγραμματισμένη πτήση της Emirates με το Α380, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, που επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της Emirates στο αεροδρόμιο της Αθήνας.»


Προσγείωση Α380 της Emirates Airline στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μετά από τη στάθμευση του αεροσκάφους στην Πύλη 9 του αεροδρομίου, στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και λοιποί παρευρισκόμενοι απήλαυσαν την ξενάγηση στο διώροφο αεροσκάφος. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις καινοτομικές ανέσεις που παρέχονται στους επιβάτες του Α380.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κώστα Μανωλά και Djamal Abdoun.

Το Α380 της Emirates έγινε γνωστό για τις Ιδιωτικές Σουίτες της Πρώτης Θέσης, τα Shower Spa και το σαλόνι για τους επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης, όπου προσφέρεται μεγάλη ποικιλία ποτών και εδεσμάτων, ιδανικός χώρος για κοινωνικές επαφές ή απλώς ανάπαυση.


Οι παίκτες του ΟΣΦΠ καλωσορίζουν το Α380 στην Αθήνα

Τα κρεβάτια με μηχανισμό μασάζ στις ιδιωτικές σουίτες περιμένουν να υποδεχθούν τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης, ενώ στη Διακεκριμένη Θέση υπάρχει η νέα γενεά καθισμάτων που μετατρέπονται σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια, όλα με άμεση πρόσβαση στον διάδρομο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στον κυρίως όροφο της Οικονομικής Θέσης διαθέτουν και εκείνοι άπλετο χώρο για τα πόδια χάρη στα καθίσματα με ενδιάμεση απόσταση έως και 33 ίντσες (84 εκατοστά). Οι επιβάτες σε όλες τις θέσεις μπορούν να χαλαρώσουν στον αθόρυβο θάλαμο επιβατών του αεροσκάφους απολαμβάνοντας τα πάνω από 1.400 κανάλια που προσφέρει το ICE, το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει.

Η Emirates διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο A380 στον κόσμο. Με τα 26 διώροφα A380 η Emirates συνδέει τη βάση της στο Ντουμπάι με Άμστερνταμ, Ωκλαντ, Μπανγκόκ , Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Τζέντα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κουάλα Λουμπούρ, Λονδίνο Χήθροου, Μάντσεστερ, Μελβούρνη, Μόναχο, Νέα Υόρκη JFK, Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σαγκάη, Σίδνεϊ, Τορόντο και Τόκυο. Μεταξύ των προορισμών που θα αρχίσει να εξυπηρετεί φέτος το A380 είναι η Σιγκαπούρη και η Μόσχα (από 1η Δεκεμβρίου 2012).

Η πτήση EK105 απογειώνεται από το Ντουμπάι στις 10:05 και προσγειώνεται στην Αθήνα στις 14.00. Η πτήση ΕΚ 106 αναχωρεί από Αθήνα στις 16:40 και προσγειώνεται στο Ντουμπάι στις 22:05.