Την απόφαση να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, πήραν τα μέλη του Σωματείου Καφέ-Μπαρ της Ξάνθης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλων των επαγγελματιών της πόλης για την πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη καθώς, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Ιντζές, υπάρχουν μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν, όπως το γεγονός ότι τα μέλη του σωματείου είναι 70 ενώ τα καταστήματα της πόλης 170.

Παρόλα αυτά επισημαίνεται ότι τα καταστήματα του κέντρου ανήκουν στη δύναμη του σωματείου και θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Ιντζές μιλώντας στο XanthiPress.gr, μετά και την επικοινωνία που υπήρξε με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, το Δ.Σ. του Σωματείου θα ενημερώσει τους επαγγελματίες των καφέ για να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Διευκρινίζεται πάντως ότι στο σχεδιασμό είναι να γίνει στάση εργασίας μέχρι τις 2 μ.μ. και όχι 24ωρη απεργία, καθώς ο στόχος είναι να δοθεί στην πόλη η εικόνα ότι «νεκρώνουν όλα», στο κλίμα της κινητοποίησης των επαγγελματιών και των εμπόρων.