Συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
11:41
03/12/2018
Συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος
1
loading

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, με σύνθημα «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς» πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ σε ανακοίνωσή της «το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς" και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

Σημειώνεται ότι σχετική στάση εργασίας από τις 11.00 έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (έως τη λήξη του ωραρίου) και η ΓΣΕΕ (έως τις 15.00) προκειμένου τα μέλη τους να λάβουν μέρος στη διαδήλωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

    Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, ενώ στη συνέχεια το μαζικό, μαχητικό μπλοκ με πορεία κατευθύνθηκε στο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς που έγιναν εκεί, ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.
    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συμμετοχή στο παναναπηρικό συλλαλητήριο, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).
    [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει