Διευκρινίσεις για την υπόθεση του 4χρονου παιδιού στο Βόλο που φέρεται να ζούσε σε άθλιες συνθήκες, παραμελημένο από τους γονείς του, δίνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», επιβεβαιώνοντας ότι έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις 2 Νοεμβρίου είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία, το 4χρονο παιδί ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες και παραμελούνταν συστηματικά  από τους γονείς του.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ακόμα ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης / κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση, ενώ έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του, για οτιδήποτε χρειαστεί το 4χρονο παιδί.