Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, αλλά μειώθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τροχαία που συνέβησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά πάντα με τον Σεπτέμβριο του 2011. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των τροχαίων που καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 50 τραυματίστηκαν σε 38 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαν συμβεί 50 τροχαία, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα και είχαν τραυματιστεί 48.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, έναντι δύο τον Σεπτέμβριο του 2011, δέκα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι οκτώ τον περσινό Σεπτέμβριο και 24 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 40 τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η παραβίαση του σηματοδότη, η παραβίαση της προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κ.ά.

Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν 8.236 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 289 παραβάσεις. Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 4.502 επικίνδυνες παραβάσεις.