Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί για να δικαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου, ο 40χρονος ανθυποπλοίαρχος του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 344.000 ευρώ από το γραφείο καταβολής λιμενικών τελών όπου ήταν υπεύθυνος.

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εξεταστεί πριν ακριβώς από ένα χρόνο (στις 24 Σεπτεμβρίου 2009), όμως τελικά μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 40χρονου, πήρε αναβολή για φέτος τον Σεπτέμβριο.

Ο 40χρονος λιμενικός παραπέμφθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2008, το οποίος αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος ο ανθυποπλοίαρχος μέχρι την εξέταση της υπόθεσής του, με τη καταβολή εγγύησης ποσού 10.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, αφού εξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας παρέπεμψε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον 40χρονο Ανθυποπλοίαρχο να δικαστεί για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και απιστίας.

Ο 40χρονος ανθυποπλοίαρχος συνελήφθη το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2007, μετά και τη σχετική διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς αξιωματικών των Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ενώπιον του ανακριτή ο 40χρονος παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του, ισχυριζόμενος ότι το έκανε προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τη σύζυγό του και έχοντας τη πεποίθηση ότι τα χρήματα βρίσκονταν σε λογαριασμό και θα ήταν σε άμεση ζήτηση εφόσον χρειαζόταν από την υπηρεσία του, όπως εξάλλου και εκείνη του είχε πει, κάτι το οποίο αποδείχτηκε στη πορεία ότι ήταν ψέμα.

Πηγή: rodiaki.gr