Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «End National Debt», που υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αποστείλει φάκελο με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα στη Βουλή, τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας σήμερα στο πρωινό του ΑΝΤ1 οι κύριοι Μανώλης Λαμπράκης και Γιώργος Παπαδάκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα υποστήριξαν ότι το όνομα της τράπεζας στην οποία έχουν κατατεθεί τα χρήματα θα γνωστοποιηθεί σήμερα, ότι υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία πιστοποιούν πως ήδη έχουν γίνει οι δύο καταθέσεις, υπέρ της Ελλάδας και υπέρ της Κύπρου και ότι δέχονται κάθε έλεγχο προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο, δε δίστασε να παρομοιάσει τους ομογενείς με τους «εμίρηδες» του Παναθηναϊκού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς στον Παναθηναϊκό επί ένα χρόνο ακούγαμε τον Βλάση Τσάκα να μας υπόσχεται επενδύσεις από Άραβες. Και μόλις έπρεπε να πληρώσει εξαφανιζόταν».

Η συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προς τους δύο καλεσμένους της πρωινής εκπομπής του ANT1 από την ομάδα E.N.D. με την πρόταση για την εξαγορά του χρέους της Ελλάδας ανάγκασε τον Γιώργο Παπαδάκη να ζητήσει από τον σκηνοθέτη να κλείσει το μικρόφωνο του Άδωνι Γεωργιάδη.