Μεγάλη ένταση επικρατεί στην μαθητική κοινότητα από νωρίς το πρωί σήμερα, αφού ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν με το γνωστό θέμα των μετακινήσεων των μαθητών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, γύρω στις 8 το πρωί γονείς και μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο και διαπραγματευόντουσαν, αν θα συνεχιστεί η κατάληψη του σχολείου, αφού υπήρχε διαφωνία σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι γονείς την περασμένη Παρασκευή.

Άλλοι ανέφεραν ότι η απόφαση έλεγε πως έπρεπε να προχωρήσουν σε κατάληψη και άλλοι όχι.

Την ώρα που γίνονταν οι «διαπραγματεύσεις» ένας νεαρός μαθητής δέχτηκε παροτρύνσεις από τους συμμαθητές του να συνδράμει μαζί τους στην κατάληψη.

Εντελώς ξαφνικά όμως ένας πατέρας που είναι και αστυνομικός σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε μια ομάδα μαθητών και άρχισε να χαστουκίζει έναν από αυτούς.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και η Διευθύντρια του σχολείου όπου μπήκε στη μέση για να προστατέψει το παιδί με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλά χτυπήματα και αυτή από τον αστυνομικό.

Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων ο αστυνομικός έφυγε από το σημείο ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου αφού είχε χτυπηθεί στην γνάθο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες προανακρίσεις με αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας ενώ οι γονείς του παιδιού και άλλοι γονείς μεταβαίνουν αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα της Σάμου προκειμένου να του αναφέρουν το γεγονός, ζητώντας την δίωξη του δράστη.

Ο ίδιος ο αστυνομικός αναφέρει πως αντέδρασε έτσι διότι κάποια παιδιά προσπάθησαν με την βία να πάρουν τον γιό του στην κατάληψη.

Παράλληλα αυτή την ώρα άλλοι γονείς και μαθητές ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας προς την Αντιπεριφέρεια Σάμου για το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών.

Αυτή την στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και πολλοί ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού.

Πηγή: i-samos.gr