Διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας με αφορμή τον πειθαρχικό έλεγχο που διατάχθηκε να γίνει στον αστυνομικό, ο οποίος στην οποία των ενστόλων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, βρέθηκε δίπλα στην κρεμάλα, θέλοντας να δείξει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις περικοπές που τους γίνονται.

Οι έξι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας απέστειλαν σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Νίκο Παπαγιαννόπουλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, στην οποία αναφέρουν γιατί αντιτίθενται στην χθεσινή απόφαση της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Κύριε Αρχηγέ,

Οι έξι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ως τα επίσημα αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών της Χώρας, με αφορμή την άδικη και ακατανόητη πειθαρχική δίωξη του καθ’ όλα αξιοπρεπούς και απόλυτα υπηρεσιακού, καθ’ όλη την ευδόκιμη και επιτυχή υπηρεσιακή του πορεία συναδέλφου και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Αρχιφύλακα Δ. Φ., καταγγέλλουν απερίφραστα και με ιδιαίτερη αγανάκτηση την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος μέσω της αιφνιδίου αυτής διώξεως του συγκεκριμένου συναδέλφου μας», αναφέρουν. Και συνεχίζουν: «Η απαράδεκτη αυτή νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη ενέργεια, προσβάλλει όλους εμάς και πρωτίστως το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ειρηνικά όντες εκτός υπηρεσίας και ασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα για κάθε Έλληνα πολίτη».

Οι συνδικαλιστές συνεχίζουν ότι: «Η δήθεν προσβολή της “δημοσίας αιδούς” και η τάχα “αναξιοπρεπής συμπεριφορά” του συναδέλφου ένεκα της προσδέσεώς του σε αγχόνη, ενώ ήταν σημειωτέον εκτός υπηρεσίας και εν ώρα διαδηλώσεως, δεν μπορεί επ’ ουδενί να δικαιολογήσει την άσκηση της οιασδήποτε πειθαρχικής διώξεως.

Ο εικονικός απαγχονισμός αποτελεί μια ύστατη πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας που θέλει να καταδείξει με έντονο συμβολισμό τον πνιγηρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των προωθούμενων μέτρων των ήδη εξαθλιωμένων μισθολογικά ενστόλων και είναι βέβαιο ότι ούτε το Σώμα προσβάλλει, ούτε σκανδαλίζει την ελληνική κοινωνία που διαβιεί αναλόγως».

Μάλιστα, ζητούν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να επανεξετάσει τη στάση του και να μην ταυτιστεί με «εκείνους που θα ήθελαν τους ένστολους φιμωμένα και αποκομμένα από το κοινωνικό γίγνεσθαι όντα».