Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυλή του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν από τις 8.30 το πρωί, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες και τις υπερωρίες, οι γιατροί του νοσοκομείου το οποίο σήμερα εφημερεύει.

Οι ασθενείς υφίστανται ταλαιπωρία λόγω των περικοπών στα προγράμματα εφημεριών και όχι λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σούλης, επισημαίνοντας ότι οι εφημερεύοντες γιατροί εργάζονται κανονικά και εξετάζουν τους ασθενείς.

Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες και τις υπερωρίες από τον περασμένο Απρίλιο και εκφράζουν την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους στα νέα συρρικνωμένα προγράμματα εφημέρευσης του νοσοκομείου τα οποία δεν αρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών.

«Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο οι κλινικές εφημέρευσαν με πρόγραμμα που κατάρτισε η Διοίκηση, χωρίς την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και την έγκριση από τους διευθυντές των κλινικών, με τροποποίηση προγραμμάτων κατά το δοκούν, με αιτιολογία το μειωμένο κονδύλι, αδικώντας ιατρούς, τμήματα και ασθενείς. Πιστεύουμε ότι θα διαιωνίζεται το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας, της μη σύννομης κατάρτισης προγραμμάτων και της συνεχώς αυξημένης επικινδυνότητας εφημεριακής εργασιακής κατάστασης» ανέφερε ο κ Σούλης.