Σε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξελίσσεται μια βλάβη στους αγωγούς λυμάτων στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, καθώς εδώ και εβδομάδες τα λύματα χύνονται στο δρόμο.

Παρά το γεγονός, ότι η βλάβη έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό, οι αρμόδιες υπηρεσίες αδρανούν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δυσωδία αλλά και να κινδυνεύει η υγεία τους.

Όλα ξεκίνησαν με την πεζοδρόμηση ενός πλαϊνού δρόμου στην πλατεία που ολοκληρώθηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Όπως φαίνεται, εξαιτίας ενός σφάλματος ο αγωγός λυμάτων συνδέθηκε με των ομβρίων υδάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα λύματα να χύνονται τόσο στον πεζόδρομο, όσο και στο δρόμο δίπλα στην πλατεία.

Πέρα από την προφανή όχληση εξαιτίας της μυρωδιάς, τα κουνούπια έχουν κατακλείσει την περιοχή κάνοντας υπαρκτό τον κίνδυνο μολύνσεων.

Αν και αρχικά ο Δήμος έστειλε συνεργία προκειμένου να ξεβουλώσουν τον αγωγό, το πρόβλημα δεν μπόρεσε να λυθεί καθώς χρειάζεται επανασύνδεση των αγωγών.

Η επιτροπή κατοίκων της περιοχής, απέστειλε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στο Δήμο, τον Εισαγγελέα και την Υγειονομική Υπηρεσία.

Στην καταγγελία τους, οι κάτοικοι τονίζουν το φανερό πλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω και των κουνουπιών. Ο Δήμος απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν φέρει την ευθύνη για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ «δείχνει» ως υπεύθυνη την κατασκευάστρια εταιρεία, που πραγματοποίησε την πεζοδρόμηση και τον εργολάβο.

Με τη διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης να απαιτεί χρόνο καθώς θα χρειαστεί σκάψιμο του πεζόδρομου για το οποίο απαιτείται άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως σημειώνουν αρμόδιες υπηρεσίες, οι κάτοικοι βρίσκονται πρακτικά αβοήθητοι.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Βαρελάς, ο οποίος επικοινωνεί με τους κατοίκους, ενώ στέλνει συχνά βυτία με νερό προκειμένου να φύγουν τα λύματα.

Φυσικά, αυτό δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει.

(Φωτογραφία αρχείου)