Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Ζητούν έμπρακτη αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας τους


ΕΛΛΑΔΑ
19:35
22/10/2018
Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα την Πέμπτη
4
loading

Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, λόγω της 24ώρης προειδοποιητικής πανελλαδικής κλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Τις ημέρες της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο (εφόσον δεν υπάρχουν απεργοσπάστες) θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής τους, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση - σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Όλες οι άλλες δίκες και εργασίες ματαιώνονται. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όπου υπάρχουν απεργοσπάστες όλες οι εργασίες και οι δίκες θα γίνονται κανονικά με τους απεργοσπάστες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δικαστικοί υπάλληλοι «απεργούν διεκδικώντας ως γενικό αίτημα την έμπρακτη (και όχι μόνο στα λόγια) αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας μας, υπηρετώντας καθημερινά και μάλιστα με ένταση εργασίας τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτό (το γενικό) αίτημα εξειδικεύεται και αναλύεται στην προκήρυξη της απεργίας μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΣΚΛΗΡΗ

  Η ΕΡΓΑΣΊΑ ΠΟΥ ΚΆΝΕΤΕ ΑΛΛΆΞΤΕ ΤΗΝ ΈΤΣΙ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΈΑ ΌΤΑΝ ΔΕΝ Σ\'ΑΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ!!!

  1. avatar mariad

   Καλό είναι, πριν εκφράσουμε την γνώμη μας για κάτι το οποίο πιθανόν δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε προσωπική άποψη, να ρωτάμε κ να μαθαίνουμε. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται ούτε ισχύουν όλα όσα ακούγονται για όλους.

  2. avatar fsdfsd

   Ετη φωτος διαφορα οι βολεμενοι δικαστες με τον ιδιωτικο τομεα.
   Αλλος κοσμος

   1. avatar mariad

    Η απεργία είναι των δικαστικών υπαλλήλων και όχι των δικαστών οι οποίοι είναι λειτουργοί και όχι υπάλληλοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει