Την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Την δοξολογία τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος.

Παραβρέθηκαν, επίσης, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευστάθιος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι πρώην Υπουργοί Βασίλης Κικίλιας και Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιος Φυτράκης, η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Επίσης, χθες στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.