Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία των ένστολων δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των μισθών τους και την υποβάθμιση του επαγγέλματός τους.

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία και από το υπουργείο Οικονομικών κατευθύνθηκαν προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, όπου και ξεδίπλωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των περικοπών στα μισθολόγια τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, εκπρόσωποι των ένστολων έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη. Ξεχωριστή συνάντηση ορίστηκε στις 4:15 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μεταβαίνει στα γραφεία της ΝΔ για συνάντηση με τον νέο γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε από τους διοργανωτές, οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.