Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σχεδόν μετά από ένα 24ωρο, το πύρινο μέτωπο, που από το μεσημέρι της Κυριακής, κατακαίει δασική έκταση στο Βορειοανατολικό Πήλιο και πιο συγκεκριμένα, όπως εξελίχθηκε, στο γεωγραφικό τρίγωνο Α. Κερασιάς, Βενέτου και Πουρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πυράρχου Νικόλαου Μιχαλάκη στο e-Volos.gr, στο ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, που για να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας ολονύκτια μάχη με τις φλόγες χρησιμοποίησαν ακόμα και αλυσοπρίονα, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούσε με ρίψεις και ένα ελικόπτερο, αυτή την ώρα επιχειρούν, έχοντας καταφέρει να θέσουν υπό τον μερικό τους έλεγχο την πυρκαγιά, συνολικά 60 άνδρες, με 14 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φωτιά, η οποία σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις προκλήθηκε από εμπρησμό, σύμφωνα και με μαρτυρία που θέλει δύο άντρες να κινούνταν ύποπτα εκείνη την ώρα στην περιοχή με μηχανή, ξέσπασε σε δύο σημεία, με απόσταση μεταξύ τους περίπου τα 700 μέτρα και γρήγορα επεκτάθηκε στην ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Πουρί και Βένετο.

Παρά τις απογευματινές ρίψεις μάλιστα ενός αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου, την Κυριακή, γρήγορα εξαπλώθηκε και προς την Άνω Κερασιά, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάποιο χωριό ή ακόμα και η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου.