Συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου εξελίσσεται, από προχθές, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το ‘Αγιον Όρος και επεκτάθηκε προς την Ουρανούπολη.

Οι άνεμοι που έπνεαν κατά τη νύχτα αναζωπύρωσαν εστίες περιμετρικά της Ουρανούπολης αλλά και εντός του Αγίου Όρους, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν οικισμοί ή μονές.

Αρκετοί παραθεριστές εγκατέλειψαν την περιοχή προκαλώντας, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν εκ νέου στη μάχη της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, ενώ από ξηράς επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και στρατιώτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, από τη φωτιά κάηκαν μέχρι στιγμής 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Ακόμη κάηκαν οικόσιτα ζώα και προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τις διωκτικές αρχές διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια.