Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορικά με το θέμα του τέως Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, της παραίτησής του προηγήθηκε έντονος διάλογος με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελα, για τις τοποθετήσεις-προαγωγές αξιωματικών του Στρατού.

Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετέφερε προς τον πρώην Αρχηγό την εμπιστοσύνη του ιδίου και της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του ώστε να εξελιχθεί η συζήτηση. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας φέρεται να είχε έντονο διάλογο με τον πρώην Αρχηγό, για θέμα το οποίο, κατά ορισμένες πληροφορίες, αφορούσε σε τοποθετήσεις-προαγωγές αξιωματικών του Στρατού. Τότε, ο πρώην Αρχηγός φέρεται να δήλωσε ότι παραιτείται, ενώ λίγο αργότερα, αποχώρησε από το γραφείο του υπουργού. Το συμβάν σημειώθηκε περί τις 2 μετά τα μεσάνυκτα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει τον πρώην Αρχηγό, είχε στη συνέχεια και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ωστόσο, ο τελευταίος παρέμεινε ανένδοτος στην απόφαση του, που δημοσιοποιήθηκε νωρίς το πρωί.