Έργα αποκατάστασης στο Δερβένι Κορινθίας

Θα διερευνηθούν προβλήματα διάβρωσης σε όλο τον Κορινθιακό κόλπο


ΕΛΛΑΔΑ
1:52
21/07/2012
Έργα αποκατάστασης στο Δερβένι Κορινθίας
loading

Ξεκινά το έργο αποκατάστασης της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι Κορινθίας που από τον έντονο κυματισμό του περασμένου χειμώνα, σε μήκος περίπου 100 μέτρων δεν χάθηκε μόνο η ακτή, αλλά ξεθεμελιώθηκαν σχεδόν τα σπίτια της περιοχής.

Με την πρόκληση του φαινομένου και ύστερα από πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κλήθηκε ειδική μελετητική εταιρεία, η οποία συνέταξε μελέτη και η οποία θα εφαρμοστεί με την συγκεκριμένη εργολαβία.

Ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου σημείωσε ότι «τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν τον τελευταίο καιρό πάνω στην παλιά εθνική οδό της Κορίνθου - Πατρών ήταν έντονα, γιατί αφορούσαν και σπίτια. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η παρέμβαση θα γίνει στο Δερβένι, στην περιοχή του Διμηνιού και θα έχει ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες».

Ο Πέτρος Τατούλης είπε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου προετοιμάζεται για μια μελέτη, που θα διερευνήσει τα προβλήματα διάβρωσης όλου του Κορινθιακού. Πρόκειται είπε, για μια πιλοτική μελέτη, που γίνεται σε συνολικό πεδίο και με την ολοκλήρωσή της θα έχουμε μια πραγματική εικόνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει