«Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν δεν υπήρχαν πάρκινγκ στο ρέμα»

Καραμέρος: Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες


ΕΛΛΑΔΑ
18:12
26/07/2018
«Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν δεν υπήρχαν πάρκινγκ στο ρέμα»
5
loading

«Αντιδράσαμε άμεσα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εξαιτίας των αιφνίδιων πλημμυρικών φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και κυρίως στο Μαρούσι», επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος από το σημείο στο οποίο γινόταν επιχείρηση για την εκτροπή του ρέματος από τους χώρους στάθμευσης όπου βυθίστηκαν τα παρκαρισμένα οχήματα.

«Το ρέμα της Σαπφούς» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης «κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ». «Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος

«Βεβαίως δεν εισακουστήκαμε» παρατηρεί και «τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα στην απορροή του ρέματος η όποια παρεμποδίζεται. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στο νερό με συνέπεια τουλάχιστον την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτήτων τους. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα (με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε άλλο παράνομο πάρκινγκ- χωματερή που διατηρεί ο δήμος Αμαρουσίου, όπως σημειώνει ο ίδιος) είχε κάνει λόγο για την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - απάντηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη ότι δεν χρηματοδοτεί έργα για τον δήμο η Περιφέρεια, η τελευταία μεταξύ άλλων επισήμαινε:

«Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη βόρεια Αθήνα των οποίων η υλοποίηση, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον δήμο. Ειδικότερα: Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενης από την Περιφέρεια με 1.9 εκατ. ευρώ.

Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκατ. ευρώ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Άχρηστος.

  Ο κοσμικός δήμαρχος (και όχι μόνο) Πατούλης, γιατί δεν έκλεισε το αυθαίρετο πάρκινγκ μέσα στο ρέμα;

 2. avatar edessa46

  Αν δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα
  Αν δεν υπήρχε το ρέμα της Σαπφούς
  Αν δεν υπήρχε το Πάρκιν
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΠΡΌΒΛΗΜΜΑ !!!!!!!
  Α'ι' στα γίδια

 3. avatar Tes

  Μπορείτε να μου θυμησετε ποιος ειναι ο δήμαρχος αυτού του δήμου; Θέλει τρομάρα του να γίνει και δήμαρχος Αθήνας ή και ακόμη αρχηγός της ΝΔ. Να τελειώνουμε επιτέλους με τους παραμυθατζιδες.

 4. avatar olymbitis

  Το δίκτυο αποχέτευσης σας έφταιξε;; Όχι τα χτισμένα, με μπόλικο “λαδάκι” ρέματα; Μακάρι να μάθουμε ένα μαθηματάκι και να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Τα υλικά αγαθά, στον οξαποδώ να πάνε αν είναι να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους κι όχι φαταούλες σαν να μην υπάρχει αύριο.
  Οι συνθήκες θα γίνονται ολοένα και ακραιότερες, δοκιμάζοντας τον σχεδιασμό, την σοβαρότητα και την προνόησή μας. Θα αλλάξει ποτέ η νοοτροπία μας;

 5. avatar Πατουλισταν

  Φωνάζουν όλοι για το ρέμα και έχουν δίκιο κρύβοντας καλά τις δικές τους ευθύνες που δεν έχουν φτιάξει υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει