Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει: «Μακάβριος απολογισμός στην Ελλάδα από τις φονικές πυρκαγιές. Τουλάχιστον 50 οι νεκροί περισσότεροι από 150 οι τραυματίες και ο απολογισμός γίνεται ολοένα και βαρύτερος».

Η Liberation έχει τίτλο: «Πυρκαγιές στην Ελλάδα, δεκάδες οι νεκροί, η βόρεια Ευρώπη ασφυκτιά» και αναφέρει:

Στη νότια Ευρώπη οι τεράστιες φωτιές που έπληξαν χθες, Δευτέρα περιοχές γύρω από την Αθήνα, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150, εκ των οποίων 12 είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό. Ειδική αναφορά γίνεται τα 26 απανθρακωμένα πτώματα, θύματα της φωτιάς, που βρέθηκαν στον κήπο εξοχικής κατοικίας μόλις λίγα μέτρα πριν από τη θάλασσα.

Οι φωτιές στην Αττική δεν είχαν τεθεί υπό έλεγχο σήμερα νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, ενώ άλλες φωτιές ξέσπασαν τη νύχτα σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Στη Ευρώπη, οι βόρειες χώρες και οι χώρες της Βαλτικής, από το ‘Οσλο έως τη Ρίγα, πλήττονται εδώ και εβδομάδες από τη ζέστη και την ξηρασία που είναι αιτία να πιάνουν φωτιά δάση και βάλτοι, να μειώνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και η στάθμη των υδάτων στις μεγάλες λίμνες.

Η εφημερίδα L’Express γράφει: «50 οι νεκροί από τις φωτιές».

Η franceinfo: Ζώνη πυρός έπληξε κατοικημένες περιοχές γύρω από την Αθήνα, τουλάχιστον 50 οι νεκροί. Η Ελλάδα απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους της για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η ladepeche.fr γράφει: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, απο τους οποίους 26 μέσα στον κήπο έπαυλης στο Μάτι.

Πρώτο θέμα έχει το βρετανικό δίκτυο BBC τις δασικές φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια καθώς τεράστιες, φονικές πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα.

Το BBC αναφέρει ότι σε τουλάχιστον 50 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στις πυρόπληκτες περιοχές κοντά στην Αθήνα, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη χειρότερη πύρινη καταστροφή την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Το BBC επικαλείται τον Ερυθρό Σταυρό και αναφέρει ότι 26 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε κήπο εξοχικής κατοικίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μάτι, το οποίο είναι το επίκεντρο της καταστροφής. Το BBC περιγράφει λεπτομερώς τις επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης με τη βοήθεια σκαφών και ελικοπτέρων για τη μεταφορά των εγκλωβισμένων κατοίκων και την εκκένωση των περιοχών.