Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου σε απόσταση αναπνοής από τα επείγοντα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης και από το κέντρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, η φωτιά ξέσπασε αρχικά από τα ξερά χόρτα που υπήρχαν γύρω από το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου, πίσω από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και λόγω των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή πολύ γρήγορα επεκτάθηκε.

Έτσι οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τόσο την είσοδο του ΕΚΑΒ όπου σταθμεύουν τα ασθενοφόρα, όσο και την είσοδο για τα επείγοντα του νοσοκομείου. Μόλις οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ αλλά και οι νοσηλευτές είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν βγήκαν στο δρόμο με πυροσβεστήρες ανά χείρας προσπαθώντας να τις περιορίσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο τα δύο οχήματα της πυροσβεστικής, που στο μεταξύ είχαν φύγει από το κέντρο του Ηρακλείου με προορισμό τις Βούτες, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Στο σημείο, όπως μετέφεραν στο prismanews.gr αυτόπτες μάρτυρες, επικράτησε πανικός και μεγάλη αναστάτωση. Η περιοχή γέμισε καπνούς ενώ στην είσοδο για τα έκτακτα η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Την ίδια ώρα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινδύνευσαν να τυλιχθούν στις φλόγες, κάτι που απετράπη χάρη στην άμεση επέμβαση των ίδιων των διασωστών .

Όπως επεσήμαναν αυτόπτες μάρτυρες, η όλη κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά αποτράπηκαν τα χειρότερα,  χάρη στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ αλλά και στην αμεσότητα των ανθρώπων της πυροσβεστικής που με δύο οχήματα κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από τα ξερά χόρτα, τα οποία κάποιοι όφειλαν να είχαν καθαρίσει από το σημείο, με δεδομένο ότι βρίσκονταν στο χώρο νοσοκομείου και όφειλαν να έχουν σκεφθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά αυτή έθεσε εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα το ελικοδρόμιο, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στο κέντρο του ΕΚΑΒ αλλά και στα επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ προσωπικό και πολίτες έτρεχαν να βοηθήσουν.