Νέο χτύπημα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση αυτό το καλοκαίρι με τη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει η τυχόν ακύρωση των δρομολογίων του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη», που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή, συνδέοντας τρεις φορές την εβδομάδα τη συμπρωτεύουσα με τα νησιά και το Βόλο.

Ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) είχε ανακοινώσει ότι τα τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου, επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γινόταν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό τη Σκόπελο (άφιξη στις 3.30 το μεσημέρι), τη Σκιάθο (άφιξη στις 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη στις 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γινόταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από το Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, από τη Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από τη Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα γινόταν μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα γινόταν οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ.

Κι ενώ τόσο τα τουριστικά πρακτορεία των νησιών όσο και του Βόλου προετοιμάζονταν να δεχθούν τις πρώτες κρατήσεις εισιτηρίων και να «ανοίξει το σύστημα» κρατήσεων, αυτό τελικά δεν έγινε, όπως αναμενόταν.

Τουριστικοί πράκτορες μιλώντας στην εφημερίδα Θεσσαλία, τόσο των νησιών όσο και του Βόλου δηλώνουν πως εφόσον οριστικοποιηθεί η ακύρωση των δρομολογίων, τότε θα σημάνει ένα σοβαρό πλήγμα στον τοπικό τουρισμό, αφού με το «Αλκυόνη» θα μετακινούνταν Έλληνες τουρίστες ως επί το πλείστον από τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η εφημερίδα επικοινώνησε τόσο χθες, όσο και προχθές με στέλεχος της ΝΕΛ, από το οποίο έλαβε την απάντηση ότι το ζήτημα συζητιέται ακόμη, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή, μέχρι 7 Ιουλίου θα αποφασιστεί, αν τελικά το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Β. Σποράδων-Βόλου.