Τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου ζητεί με προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο δεύτερος σε ψήφους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες Κ. Βλαχάκης.

Ο κ. Βλαχάκης, ο οποίος έλαβε 25 ψήφους λιγότερες από τον πρώτο και σημερινό πρόεδρο Γ. Ρούσκα, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής με την οποία ανακηρύχθηκε ο νέος πρόεδρος καθώς όπως υποστηρίζει η Εφορευτική Επιτροπή «αντισυνταγματικά και παράνομα» δεν προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια τα 130 λευκά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προσφυγή, τα 516 ψηφοδέλτια που έλαβε ο κ. Ρούσκας να είναι λιγότερα από τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων, που προβλέπει το Π.Δ. 36/1999 για την εκλογή πρόεδρου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βλαχάκης ανακηρύχθηκε πρόεδρος ο κ. Ρούσκας με 54 ψήφους λιγότερους από τους απαιτούμενους, που είναι οι 570. Η εφορευτική επιτροπή όφειλε, τονίζει στην ένσταση του, να τηρήσει πιστά τη νομοθεσία και ειδικά το άρθρο 9 του Π.Δ. 36/1999, που αναφέρει ότι «εάν στις αρχαιρεσίες δεν επιτευχθεί η εκλογή προέδρου, επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το μισό συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων, η εκλογή για ανάδειξη προέδρου επαναλαμβάνεται την επόμενη ή μεθεπόμενη Κυριακή…. Και κατά την επαναληπτική εκλογή εκλέγεται εκείνος που έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή ο κ. Ρούσκας πλειοψήφησε λαμβάνοντας συνολικά επτά έδρες έναντι έξι της μειοψηφίας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου εξελέγησαν οι: Ελένη Κοντογιώργου, Ευτυχία Καραστάθη, Θεόδωρος Χαλκίδης, Θανάσης Δράγιος, Νικόλαος Παπαθέου, και ο Μηνάς Σεφεριάδης από το ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος προέδρου. Από τη μειοψηφία εξελέγησαν οι: Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Χριστίνα Μάνδρου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Αργυρώ Σεργάκη-Παπαδογιάννη.