Στη δικαιοσύνη κατά της εκλογής του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Ο δεύτερος σε ψήφους ζητεί τη διενέργεια επαναληπτικών


ΕΛΛΑΔΑ
21:22
13/06/2018
Στη δικαιοσύνη κατά της εκλογής του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου
loading

Τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου ζητεί με προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο δεύτερος σε ψήφους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες Κ. Βλαχάκης.

Ο κ. Βλαχάκης, ο οποίος έλαβε 25 ψήφους λιγότερες από τον πρώτο και σημερινό πρόεδρο Γ. Ρούσκα, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής με την οποία ανακηρύχθηκε ο νέος πρόεδρος καθώς όπως υποστηρίζει η Εφορευτική Επιτροπή «αντισυνταγματικά και παράνομα» δεν προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια τα 130 λευκά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προσφυγή, τα 516 ψηφοδέλτια που έλαβε ο κ. Ρούσκας να είναι λιγότερα από τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων, που προβλέπει το Π.Δ. 36/1999 για την εκλογή πρόεδρου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βλαχάκης ανακηρύχθηκε πρόεδρος ο κ. Ρούσκας με 54 ψήφους λιγότερους από τους απαιτούμενους, που είναι οι 570. Η εφορευτική επιτροπή όφειλε, τονίζει στην ένσταση του, να τηρήσει πιστά τη νομοθεσία και ειδικά το άρθρο 9 του Π.Δ. 36/1999, που αναφέρει ότι «εάν στις αρχαιρεσίες δεν επιτευχθεί η εκλογή προέδρου, επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το μισό συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων, η εκλογή για ανάδειξη προέδρου επαναλαμβάνεται την επόμενη ή μεθεπόμενη Κυριακή…. Και κατά την επαναληπτική εκλογή εκλέγεται εκείνος που έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή ο κ. Ρούσκας πλειοψήφησε λαμβάνοντας συνολικά επτά έδρες έναντι έξι της μειοψηφίας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου εξελέγησαν οι: Ελένη Κοντογιώργου, Ευτυχία Καραστάθη, Θεόδωρος Χαλκίδης, Θανάσης Δράγιος, Νικόλαος Παπαθέου, και ο Μηνάς Σεφεριάδης από το ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος προέδρου. Από τη μειοψηφία εξελέγησαν οι: Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Χριστίνα Μάνδρου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Αργυρώ Σεργάκη-Παπαδογιάννη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει