Το χέρι στην τσέπη θα βάζουν στο εξής όσοι θέλουν να κλείσουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναφέρει δημοσίευμα του aggelioforos.gr.

Ιδιωτική εταιρία το επόμενο διάστημα θα αναλάβει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού, χρεώνοντας την υπηρεσία με 2 ευρώ, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Τουχτίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» οι οποίοι προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Ταυτόχρονα, στις 20 του μηνός συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Παπαγεωργίου.

Στόχος της κινητοποίησής τους είναι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην απόφαση της διοίκησης του να αναθέσει τα τηλεφωνικά ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού.

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Τουχτίδης η απόφαση του νοσοκομείου μετακυλύει το κόστος λειτουργίας της γραμμής στους ασθενείς, καθιστώντας απαγορευτική λόγω κόστους ακόμα και την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για μεγάλο ποσοστό ασθενών. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η διοίκηση διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την αντίθεσή μας στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του «Παπαγεωργίου».