Θα πληρώνουν για ένα τηλεφωνικό ραντεβού

Σε ιδιωτική εταιρεία η τηλεφωνική εξυπηρέτηση του «Παπαγεωργίου»


ΕΛΛΑΔΑ
9:24
15/06/2012
Θα πληρώνουν για ένα τηλεφωνικό ραντεβού
4
loading

Το χέρι στην τσέπη θα βάζουν στο εξής όσοι θέλουν να κλείσουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναφέρει δημοσίευμα του aggelioforos.gr.

Ιδιωτική εταιρία το επόμενο διάστημα θα αναλάβει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού, χρεώνοντας την υπηρεσία με 2 ευρώ, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Τουχτίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» οι οποίοι προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Ταυτόχρονα, στις 20 του μηνός συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Παπαγεωργίου.

Στόχος της κινητοποίησής τους είναι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην απόφαση της διοίκησης του να αναθέσει τα τηλεφωνικά ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού.

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Τουχτίδης η απόφαση του νοσοκομείου μετακυλύει το κόστος λειτουργίας της γραμμής στους ασθενείς, καθιστώντας απαγορευτική λόγω κόστους ακόμα και την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για μεγάλο ποσοστό ασθενών. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η διοίκηση διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την αντίθεσή μας στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του «Παπαγεωργίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar λακης_ο_φτωχούλης

  Θράσος. Δεν μπορούν πια να μένουν ατιμώρητα αυτά τα πράγματα.

 2. avatar Antaios

  Απλά αρχίζει και τρέχει η...ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός!!!

 3. avatar ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΙΚΙΑ

  Μη δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι τόσο επιτυχημένοι στο έργο τους την είσοδο στα λημέρια τους και των ιδιωτών,τους πιάνει ντελίριο.Χίλιες φορές να πληρώσω και ένα τηλεφώνημα και να κάνω την δουλειά μου,παρά να μην την κάνω αλλά τζάμπα.

 4. avatar ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΙΚΙΑ

  Να πληρώνουν φακελάκι για την εξυπηρέτησή τους είναι καλύτερα από τα δύο ευρώ που θα χρειάζονται για την τηλεφωνική τους εξυπηρέτηση.Η προπαγάνδα των δημοσίων υπαλλήλων καλά κρατεί.Λίγη λογική δεν υπάρχει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει